Proč nemohu mít před elektroměrem výkonový jistič místo běžného modulárního?

<< < (3/7) > >>

Jan Yossarian:
Citace: Rozvodak  12.05.2021, 19:34

Tak zkrateček se normální instalaci moc nevyskytuje, když pominu prasklou žárovečku.  ;)

Bohužel jste neuvedl víc detailů pro nějakou fundovanější odpověď. Zamyslel bych se nad selektivitou ,   hodnotou hlavního jističe ,   instalovaným příkonem a vedením.

Jde o tuctovou instalaci už TN-C-S v objektu v kterém máme podíl 1/3. Asi bych nic neřešil, pokud bych nemusel trávit tolik pracovní doby doma. O selektivitu jsem se pokoušel už víckrát. Podrobnosti veřejně opravdu ne. A výsledkem v jedenáct večer žárovička v mikrovlnce zkrateček. Bohužel takových jevů je nějak moc. 1,8x měsíčně za půl roku. UPS mne zajišťuje ale přece mi to nedá abych to nevypustil sem. Jestli pak není řešením benzínová Honda ... ale to je také opruz. Bohužel přístup do ostatních bytů mohu mít ale jednoduché to fakt není.
Tchýně.
 (zle)

Rozvodak:
Citace: Jan Yossarian  12.05.2021, 19:50

Jde o tuctovou instalaci už TN-C-S v objektu v kterém máme podíl 1/3. Asi bych nic neřešil, pokud bych nemusel trávit tolik pracovní doby doma. O selektivitu jsem se pokoušel už víckrát. Podrobnosti veřejně opravdu ne. A výsledkem v jedenáct večer žárovička v mikrovlnce zkrateček. Bohužel takových jevů je nějak moc. 1,8x měsíčně za půl roku. UPS mne zajišťuje ale přece mi to nedá abych to nevypustil sem. Jestli pak není řešením benzínová Honda ... ale to je také opruz. Bohužel přístup do ostatních bytů mohu mít ale jednoduché to fakt není.
Tchýně.
 (zle)

Pokud nejste 100% vlastník, nejlepší máte sólo měření a vlastní hlavní jistič. Jako bonus se nemusíte hádat při rozpočítávání.

Jan Yossarian:
Citace: Rozvodak  12.05.2021, 20:15

Pokud nejste 100% vlastník, nejlepší máte sólo měření a vlastní hlavní jistič. Jako bonus se nemusíte hádat při rozpočítávání.

Sólo měření není kde. Tedy bez stavebních úprav. Rozpočítávání s podružáky nebyl nikdy problém. Jen stále vyhazují hlavní jistič. Takže asi honda ...

Rozvodak:
Citace: Jan Yossarian  12.05.2021, 20:25

Sólo měření není kde. Tedy bez stavebních úprav. Rozpočítávání s podružáky nebyl nikdy problém. Jen stále vyhazují hlavní jistič. Takže asi honda ...

Tak bez stavebních úprav by se neobešla ani původní idea.  ;)

Zamyslete se nad hodnotou hlavního jističe vzhledem k instalovanému příkonu. Nejspíš to bude chtít posílit.

Miroslav Minařík:
U nás je to hodně podobné. Máme modulární 3x63A a když někde rupne žárovka ... jen asi ne tak často.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana