|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #1 kdy: 06.05.2021, 08:41 » |
|
Už skoro 20 let, vlastním bezkontaktní zkoušečku napětí od firmy BEHA VT10 a nedám na ni dopustit. Tu jsem si kupoval už starší, použitou. Přesto stále plní svou funkci a to velmi kvalitně. Přiznávám se, že jsem se domníval, že tato značka už neexistuje a postupně přešel na Fluke. NIcméně se asi stavím na některém z VO a tuto novinku obhlédnu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #3 kdy: 08.05.2021, 17:34 » |
|
Přiznávám se, že jsem se domníval, že tato značka už neexistuje a postupně přešel na Fluke.
To ses zase tak moc nespletl. V r. 2003 je Fluke koupil.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #4 kdy: 08.05.2021, 19:15 » |
|
Už ji někdo máte?
Kolega vyfasoval na zkoušení něco obdobného od TESTO, ono to není špatný, ale tím, že je to kočkopes, ani vadaska, ani klešťák, nehodí se to úplně pro naše účely. Věřím ale, že by to našlo využití pro někoho, kdo potřebuje měřit spíš příležitostně, ale hodí se mu šikovný multimetr, klešťák a vadaska v jednom. Na soustavné měření napětí a točení a občasné využtí otevřených kleští je to trochu nepraktické, ale jak říkám, je to o prioritách. O Beha-Amprobe nemám pochybnosti, Alphu jsem měl nejraděj, skoro si myslím, že Fluke raděj konkurenci koupil, než ji nechat expandovat, protože ty zkoušečky vydržely víc než Fluke, měly poddajný, odolný a přesto relativně tenký kabel a na rozdíl od fluke, se k nim dal jeden čas sehnat i náhradní šuplík na baterie, kvůli kterému teď mám jednu T100 s ještě nalepenou fólií připravenou na vyhození. Lepší už je jen Benning.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Tým Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu
|
|
« Odpověď #7 kdy: 19.05.2021, 08:02 » |
|
Co je to certifikovaná zkoušečka a proč ji používat? Co je to certifikovaná zkoušečka a proč ji používat? Zkoušečka patří mezi základní výbavu každého elektrotechnik a, který pracuje na elektrickém zařízení. Přestože nejde o výrobní nástroj, protřelí investují do kvalitních certifikovanýc h zkoušeček nemalé finanční prostředky a jsou na ně hrdí. Kdo si myslí, že vše, čím lze měřit napětí, můžeme označit za zkoušečku, těm následující vstup objasní základní fakta o přístrojích, kterými ověřujeme beznapěťový stav. Zdroj: zde... Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Co je to certifikovaná zkoušečka a proč ji používat?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #11 kdy: 19.07.2021, 08:29 » |
|
Je pozoruhodné, že v době letů do vesmíru výrobci napříč neumí/nechtějí vyrobit zkoušečku s nedegradujícím oddolným plastem, předimenzovaný mi kondíky a káblíkem který se neláme.
Myslím, že ji dovedou vyrobit... Ale za tu cenu, co by ji nikdo nekoupl! Cena až jako první.
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #13 kdy: 19.07.2021, 10:11 » |
|
Ony takové zkoušečky existují, třeba Metrawatt nebo Tietzsch, dělají odolné kousky, C.A. zas má výměnné hroty. Někdo vyznává žlutou s tvrdým kabelem jako svatou a někdo jiný si zas raděj koupí levnou čínu, nebo i něco horšího, neb buď ví, že mu hrozí ztráta, či je jen škrt. Pak se nelze divit, že obchodník nabízí jen to, co zákazník žádá a nebude mít skladem zkoušečky za ca. 8k jako mrtvou položku.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
nihlus
|
|
« Odpověď #15 kdy: 02.02.2022, 18:54 » |
|
Revizní přístroj naměří 0,6 A. 2100Delta svými kvazikleštěmi jednou 1,6 A a po otočení 0,8 A. Co si o tom myslíte?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|