|
Zdeněk Friedrich

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 26.04.2021, 08:18 » |
|
1. Ano RT má vědět co RZ pro změnu sazby musí obsahovat a aktuální připojovací podmínky distribuce musí pro takovou činnost ovládat. Máte z elměrového rozvaděče kabel pro signál HDO? Nejlépe s ním dohodnout i dozor nad elektroinstala cí pro TČ a na tuto instalaci provedení výchozí revize. 2. Tak na to pozor, viděl jsem při instalaci TČ různá zvěrstva, jsem přesvědčen, že mnozí instalatéři TČ nejsou elektrikáři. Doporučuji do smlouvy s dodavatelem zakotvit podmínku výchozí revize, vámi vybraným nezávislým RT před předáním díla a samozřejmě před úhradou doplatku faktury. Již jsem se několikrát setkal s tím, že dodavatel se ani neobtěžoval s předáním protokolu o uvedení TČ do provozu, natož s výchozí revizní zprávou na instalaci, kterou stvořil pro připojení TČ, o zakreslení skutečného stavu rozšíření elektroinstala ce nemluvě.  Řádně sepsaná smlouva s dodavatelem TČ před započetím prací je základ! 
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 26.04.2021, 08:43 » |
|
Každý distributor má ve svých podmínkách, co požaduje při změně sazby.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
evlo
Neverifikovaný uživatel @5

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 26.04.2021, 15:18 » |
|
1. Nově budované zařízení a elektrická instalace, a provedení a umístění měřícího zařízení odběrného místa musí být v souladu s platnými ČSN 2. Zpráva o výchozí revizi elektrického zařízení v OM/výrobny a případně dalšího elektrického zařízení nově uváděného do provozu, bez kterého nelze provést připojení k síti PDS. 3. přípojka stávající, úprava stávajícího elektroměrovéh o rozvaděče (ER), výměna hlavního jističe 3x25 A, charakteristik a " B ", + tarifní měření, dle platných připojovacích podmínek ČEZ Distribuce, a. s. Nutno dodržet selektivitu předřazeného jistícího prvku (pojistky) v pojistkové skříni-HDS, včetně dodržení odpovídající dimenze přívodního vedení-HDV dle platných ČSN a PNE. Po dokončení el. prací nutno doložit revizní zprávu elektro.
Ptal jsem sem v několika firmách na klimatizace a v žádné ty revize nedělají.
|
|
|
|
|
|
|
Aleš Tománek

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 26.04.2021, 19:33 » |
|
Netuším ,kde jste přišel na to, že blokování spotřebiče (TČ) není v rámci sazby D57d vyžadováno.... Zkuste si přečíst tyto dva body: 10. Odběratel musí zajistit technické blokování topných elektrických spotřebičů v dobách platnosti VT, kromě pohonu kompresoru tepelného čerpadla. 11. V dobách platnosti NT může distributor blokovat hybridní i přímotopný elektrický spotřebič v maximální celkové délce 2 hodiny denně s tím, že jednotlivá vypnutí nesmí být delší než 30 minut a přestávky mezi vypnutím nesmí být kratší než jedna hodina. z odkazu: https://www.cezdistribuce.cz/webpublic/file/edee/distribuce/podminky-distribucnich-sazeb-2021-domacnosti.pdf
|
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 26.04.2021, 21:16 » |
|
Signal HDO je, ale prave pro tepelna cerpadla to neni v ramci d 57d vyzadovano.
Čoveče umíš číst? Kolega to napsal přesně. Takže znova. Signál HDO pro sazbu, D 57d je třeba. Bez tohoto signálu, nelze sazbu D 57d, přiznat.
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 27.04.2021, 06:41 » |
|
Ptal jsem sem v několika firmách na klimatizace a v žádné ty revize nedělají.
To je a není pravda. Považuji to spíš za systémovou chybu, kdyby se správně nemělo do provozu pouštět nic, co neprošlo výchozí revizí. Problém je v tom, že lidé se snaží ušetřit za každou cenu a porušují tak svou povinnost provozovatele VTZ (vyhrazeného technického zařízení). Neuvědomují si, že tuto povinnost nemá jen firma, ale i fyzická osoba. Pokud by to po té firmě opravdu vyžadovali, jsou schopni nasmlouvat RT a dodat kompletní dokumentaci. Ale samozřejmě si to nechají zaplatit. Mnohem lepší ale bývá objednání svého vlastního nezávislého RT. Mnohokrát jsem připravoval REVIDOVANÝ přívod pro klimatizace. Další revize po montáži klima jednotky, už pak nebyla potřeba. Za to ručil dodavatel. Případně jsem dorazil později a napájecí přívod pro klimu revidoval dodatečně. Není to vůbec nic vyjímečného. Někdy jsem objedán klimafirmou, jindy investorem. Mnohem těžší je spíš tyto firmy naučit řešit správné umístění venkovních jednotek, vzhledem k ochraně před bleskem, nebo vysvětlit investorům, že s klimou musí řešit dost často i úpravy na vnější ochraně.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Rozvodak

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 27.04.2021, 07:41 » |
|
Nad tim, ze se me kvuli tomu nehcce rozkopvat pulka baraku? Vetsinou to prave napojuji ty instlacni firmy na zasuvky, takze pak by to neziskalo revizi.
Napojení na zásuvkový okruh k běžnému užití není korektní řešení, s tím budou jen problémy.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
|
|
Rozvodak

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 27.04.2021, 14:39 » |
|
Ono udelat ty zasuvky u stropu nebude zas tak moc kopani. Je v CSN nekde teda podminka, ze tepelne cerpadlo musi mit vlastni jisteni pokud je jedno fazove? Precejen rychlovarna konvice ma o 1kW vetsi prikon nez to nejvykonnejsi cerpadlo co tam bude.
Výrobce klimatizace v manuálu určuje montáž flexošňůry s vidlicí? Kupte si raději mobilní klimu a nic neřešte. Já vám nevím, pro rychlovarku se obvykle plánuje vlastní přívod. Respektive pro zásuvky nad linkou 2 a více přívodů. Navíc TČ je kompresor= elektromotor, ty mají obvykle rozběhové proudy, narozdíl od rychlovarky = topné těleso.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|