eDEHN#45: Nemocnice – vnitřní ochrana
Odesláno během živého vysílání:
(PeeepNow ) Na svodiči přepětí DEHN je uvedená hodnota jištění 250A, hlavní vypínač je 500A v rozvaděči mám tento svodič předjištěn pojistkami s hodnotou 100A, vadí to? Ta přepěťovka by měla fungovat i tak přece!
(Kroubak) Jsem revizní technik a při revizi jsem narazil na výrobek DEHN, bohužel jsem na výrobku nikde nenašel jakou hodnotu mám naměřit. Byl to DEHNshield jestli si dobře vzpomínám.
Karel Bělohlávek:
V ČSN 33 2000-5-534 ed. 2 jsou definovány dva základní způsoby uspořádání zapojení SPD s nadproudovým ochranným přístrojem.
První způsob předpokládá umístění ochranného prvku v odbočce k vlastnímu svodiči. Druhá varianta následně předpokládá jištění SPD přímo předřazeným ochranným prvkem chráněné instalace.
V předchozí edici této normy z roku 2009 byla navíc uvedena třetí varianta, která spočívala ve dvou paralelně zapojených SPD, které měly v odbočkách zapojen svůj vlastní jistící prvek. Uvedené zapojení mělo údajně spojovat výhody obou předchozích řešení.
Je znám důvod, proč toto zapojení již v aktuální edici již není obsaženo? Používalo se toto uspořádání někdy reálně v praxi? Přeci jen by to nebylo úplně levné řešení.
(Michal Pokorný)
Jak na ochranu mobilních zařízení před bleskem ( sanitní vagony, sanitní vozy, vojenské sanitní autobusy. ( mimo Faradayovy klece, tam je jasno ) Ale při provozu nastupování a vystupování, hlavně v mokrém terenu ( kam připojit ekvipotenciáln í svorkovnici, zemnící tyče?)
(Bohumil Kč.) Jak byste chránil polní nemocnici ve stanech?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana