Kde se dají sehnat PLC založené na hradlovém poli FPGA ?
Jan Kelbich:
Ptám se sice jen ze zájmu, dají se někde, buď přímo u nás, nebo třeba přes ebay apod. sehnat nějaké PLC založené na hradlovém poli FPGA (FPGA based PLC), s přístupným rozhraním JTAG, ideálně s montáží na DIN lištu ?
Našel jsem o tom sice nějaké vědecké články, ale konkrétního výrobce nikoliv.
Martin Kurka:
FPGA do PLC dělá National Instruments, jak do průmyslových systémů na DIN lištu Compact Rio, jednodeskových "regulátorů" Compact Flash tak i do výkonných systémů PXI, které už na DIN lištu nejsou.
Ale cena odpovídá kvalitě a programování v LabView je trochu hodně jiný svět.
Jestli to má rozhraní JTAG jsem nestudoval.
Kolega v práci zrovna hledal posledních 14 dnů, proč mu odezva systému CompastRio trvá 3sec. Včera to našel, bylo to nějaké nedokumentovan é, nebo chabě dokumentované nastavení parametrů. Sice to není úplná novinka, ale SW podpora prý byla mizerná.
Jan Kelbich:
Citace: Martin Kurka 14.04.2021, 15:08
Ale cena odpovídá kvalitě ...
Takže na takové to domácí hraní to asi nebude. :) :(
Citace: Martin Kurka 14.04.2021, 15:08
... a programování v LabView je trochu hodně jiný svět.
Proto bych tam rád ten JTAG, abych mohl použít obvyklý postup a nástroje :
Specifikace -> návrh v HDL, test plán -> tesbench, testcase -> simulace -> syntéza -> bitstream -> testování v reálu.
Martin Kurka:
No když si jeden koupíte a uděláte z něj zpracování signálu z leteckého radaru, či zpracování počítačového vidění pro rozpoznávání tváří teroristů, či rozměrových vad automobilních dílů a hotovou aplikaci dobře prodáte, pak si možná na jedno PLC na domácí hraní vyděláte. ;)
Pípal Tomáš:
Zajímavý přístup. Na PLC mám opravdu rád jejich snadnost ladění programů a pohledu dovnitř programu. Chce si to vybrat správného výrobce PLC. Bohužel většina "levných PLC" má programovací software k ničemu...
Citace: Jan Kelbich 14.04.2021, 20:11
Takže na takové to domácí hraní to asi nebude. :) :(
Proto bych tam rád ten JTAG, abych mohl použít obvyklý postup a nástroje :
Specifikace -> návrh v HDL, test plán -> tesbench, testcase -> simulace -> syntéza -> bitstream -> testování v reálu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana