Lze za krbová kamna umístit nějaký typ zásuvky?
Libor Chládek:
Budu zapojovat krbovky.
V místě umístění je zásuvka - přímo za kamny.
Tu mohu samozřejmě zaslepit a obložit dlażdičkama, ale raději bych jí zachoval.
Existují žáruvzdorné zásuvky?
Viz foto.
Jan Franěk:
Citace: Libor Chládek 07.04.2021, 18:16
Budu zapojovat krbovky.
Do zasuvky? :-\
Tu mohu sam........, ale raději bych jí zachoval.
Máte k tomu nějaký normální a logický důvod? (norm)
Existují žáruvzdorné zásuvky?
Znám pouze některé zásuvky, co vydrží z pohledu tepla více než běžné. Nicméně přímo žáruvzdornou zásuvku neznám. o:-) Což samozřejmě neznamená že někdo něco podobného není. Ale nedovedu si představit k čemu by byla. To aby jste měl i žáruvdorný prodlužovák, který pak do té zásuvky budete strkat. Nepřijde mi to reálné, ani mi to nedává smysl. Provedl bych pevný spoj těch kabelů a klidně to pak obložil. Zde by zásuvka stejně byla k ničemu a jen by mohla být zdrojem poruchy. ELektrikář to spojí za pár minut podobně, jako se provádějí spoje v zemi. TO je prostě jistota
Tomáš Žabka:
Já bych to tak neodmítal, topná sezóna v ČR není zase tak moc dlouhá a většinou takováto zásuvka je vhodná pro vysavač třeba i na popel, navíc se používá jen, když se v kamnech netopí. Ale musím souhlasit s tím, že žáruvzdorné zásuvky se prostě asi sehnat nedají, možná by to přežila nějaká zásuvka pro venkovní použití v kombinaci kov a keramika, ale určitě nebude mít zkoušky na vysokou teplotu (v návodu to nebude napsané).
Peter Lovacký:
Z reálnej praxe odhadujem povrchovú teplotu takto umiestnenej zásuvky max. niekde medzi 40-60 stupňami...môj tip, ..na dotyk rukou v pohode...
A pri normálnom odstupe od steny a prúdení vzduchu ani neočakávam v nijakej miestnosti na bývanie takú povrchovú teplotu materiálov v normálnej prevádzke, kde by projektanti navrhovali žiaruvzdorné materiály
Píšem o bežnej praxi, ..nepíšem nič o tom, že je to tak úplne v pohode...už len kvôli prístupu nie je..
Libor Chládek:
Především (poklona) za odpovědi.
Zapojovat budu samozřejmě kamna do komínu, ale za nimi je zásuvka.
Logický důvod proč jí zachovat je, že v místnosti je málo zásuvek a nechce se mi sekat / lištovat pro zásuvku novou. Jak bylo zmíněno, hodí se přesně pro vysavač atp.
Zkusím tedy nějakou tepluvzdornou překážku mezi kamna a zásuvku a otestuji teplotu. Pokud by měla být pro elektrifikaci nevhodná, proklemuji a zaslepím.
(poklona) ještě jednou za názory.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana