Provedení elektroměrového rozvaděče
Autorský článek:
Provedení elektroměrovéh o rozvaděče
Jaké mohou být u rozvaděče v soustavě TN-C jeho vývody? Co musí splňovat odnímatelné části elektroměrovéh o rozvaděče? Co lze v elektroměrovém rozvaděči, části pro elektroměr, vše umístit za zařízení? S jakým prostorem je nutno pro montáž elektroměrů a spínacích prvků uvažovat? Jaké typy vodičů použitých v zapojení elektroměrovýc h rozvaděčů lze použít? Jak se označují návlačky vodičů na kontaktech instalovaných přístrojů? Jistič před elektroměrem je jistící zařízení odběratele, které jej omezuje ve výši rezervovaného příkonu. Ampérická velikost jističe před elektroměrem musí být odsouhlasena ... odpovědi čtěte zde!
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Provedení elektroměrovéh o rozvaděče
Pavel Horský:
Pak je potřeba ještě podotknout to, na co spousta montážníků zapomíná.
Každý rozvaděč je štítkově stavěn do určité In.
U revizí se pak stává, že je instalován rozvaděč s In:40A a je osazen hlavním jističem 50A. Už jsem se setkal i s tím, že ho montážník předrátoval vyšším průřezem a myslel si, že je to v pořádku. Jak moc se pak divil, když musel rozvaděč vyměnit.
To se pak investorovi hooooodně špatně vysvětluje a člověk co toto provede si pak musí zákonitě připadat jako blbec.
Jiří_Hrubý:
Když už padlo slovo štítek, napadá mně, zda je tedy v pořádku, když rozvaděč, mající na štítku TN-C, je zapojován na odvodu a někdy i na přívodu, jako TN-C-S.
Takový rozvaděč pak má kladnou RZ a je vesele používán, ač tedy zapojen v rozporu se štítkem.
Nebo se mýlím a štítek není zas tak směrodatný?
Pavel Horský:
A není to tak, že je ER napojen v TN-C?
Teď si opravdu nejsem jistý.
Jiří_Hrubý:
Já právě také ne, nicméně málokterý ER je přímo uzpůsoben tak, aby se na vývodu pokračovalo s rozdělením PE+N.
Proto se ptám jak je to s přihlédutím ke štítku, který náhodného kolemjdoucího, který na štítky dbá, informuje o tom, že má čekat TN-C a zatím na něj vybafne TN-C-S.
Je to jen téma k zamyšlení nad štítky a jejich vypovídající hodnotě a možnostech se od ní odklonit v rozporu se záměrem výrobce, což se právě u ER často děje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana