Jak technicky vzniká 400V?

<< < (4/4)

Jan Franěk:
No to už zavání hnidopišstvím.

Pokud bude chtít přesnější výsledek, změří vzdálenosti vrcholů u všech vrcholů rozdělujících kruh a pak to vydělí. Tím výsledek zprůměruje a zpřesní.

ALe ve finále je to úpně jedno. Je to pouze orientační a vizuální pomůcka pro lepší pochopení. Netřeba se o tom dohadovat několik dní. Nebo máte všichni tolik času, že se budete dohadovat nad 10V ,   nebo jedním milimetrem? Tazatel byl s odpoveďmi spokojen, tak netřeba se mezi sebou  předhánět, kdo je větší elektrikář  (dance)

Václav Třetí:

Já jsem chtěl jen upozornit, že to grafické řešení v sobě skrývá určitá úskalí. Já jsem ještě na základní škole měl Deskriptivní geometrii a na střední Technické kreslení. Výkresy musely být přesné, neušmudlané a celkově vzhledné. Takže pamatuji jakou to dalo práci. Na střední jsme kreslili tuší pomocí per s nálevkou v násadce a vyučující kontroloval i tloušťku čar. Když jsme chtěli uspět, tak jsme některý výkres dělali i několikrát. Později už byla pera Rotring, jejichž použití zrychlovalo a zkvalitňovalo práci.

Jan Alin:
Citace: Václav Třetí  19.02.2021, 11:36

Na střední jsme kreslili tuší pomocí per s nálevkou v násadce a vyučující kontroloval i tloušťku čar.

S tuší mě to nikdy nešlo ale kouzlo těchto per jsem objevil v okamžiku, kdy bylo třeba nakreslit a vyleptat první plošný spoj. Tam mě to začalo teprv bavit a o některých přístrojích vím, že fungují dodnes.  ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Koukám, téma se zvrhává do historie pravěku.

Václav Třetí:
Citace: Jan Alin  22.02.2021, 18:27

S tuší mě to nikdy nešlo, ale kouzlo těchto per jsem objevil v okamžiku, kdy bylo třeba nakreslit a vyleptat první plošný spoj. Tam mě to začalo teprv bavit a o některých přístrojích vím, že fungují dodnes.  ;)

Nitrolak v těchto perech uměl zázraky.

V době, kdy nebyly fotocitlivé materiály příliš k dispozici a kreslit předlohu tuší dalo stejnou práci jako jedna deska (nebo ještě víc práce, záleželo na tom zda byl proces pozitivní nebo negativní),  tak se malý počet desek vyplatilo udělat perem rovnou na desku lakem a hned vyleptat.

Mám takhle udělané věci dodnes, slouží 20 - 30 - 40 - 50 let. Ten tišťák to neovlivní, pokud tedy není podleptaný a zeslabený. Na to se muselo dávat hodně pozor, zejména při použití koncentrovanéh o peroxidu a koncentované kyseliny solné.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  22.02.2021, 18:39

Koukám, téma se zvrhává do historie pravěku.

Já vám dám historii pravěku, já nejsem žádný pravěký ještěr a kol. Alin také ne.

P.S. Berte to s humorem, tak jako já.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana