Setkal se někdo s tímto zapojením varné indukční desky?
Dan Rehacek:
Setkal se prosím někdo s tímto zapojením varné indukční desky?
Na tom obrázku je spojený hnědý(brown) s modrým (blue) do jednoho (N). Sice tam není napsáno že hnědy je fáze L3, ale stejně to mate.....
Martin Novák:
Pokud by byl hnedy fazi L3, litaly by pojistky okamzite. Spis predpokladam, ze jde o snahu vyuzit volny vodic v kabelu a "posilit" dimenzi nuloveho vodice kvuli pracovnim proudum a nekde dale v dokumentaci bude doporuceni spojit modry s hnedym a pripojit na N i v rozvadeci
Dan Rehacek:
Asi máte pravdu, ale rozhodně mi to nepřijde jako "štastné" řešení. Dále v dokumentaci není ani slovo o spojení L a N v rozvaděči :) . Ten obrázek je vlastně všechno co v tom manualu k připojení píšou (ještě tam je 1 fázové připojení). Český manual je přeložený a je tam místo hnědé barvy kaštanová :) viz obrázek.
Myslím že při spravném dimenzovaní vodičů to nulák (N) musí utáhnout bez problémů, takže asi zůstane třetí fáze nepoužitá....
Martin Novák:
Jako stastne reseni to neprijde ani mne. Bohuzel podobnymi "perlami ducha" se navody ke spotrebicum a zejmena jejich preklady primo hemzi. Prodejce je nezridka jen obchodnik, ktery o elektrice vi akorat to, ze sviti a kope ;) a navod dodavany k spotrebici jen otrocky prelozi nejlip pomoci slovniku (jednou jsem tak badal kdeze to mam v satelitnim prijmaci aktivovat zasouvaciho ridice, dokud jsem nepochopil ze mam jen spustit plug-in driver k ctecce karet :) ).
Co se tyce toho volneho dratu, zalezi na dimenzi vodicu a odberu zarizeni. Pri tomto zapojeni bych se kusu modre navlecky a posileni nulaku nebranil. Uskodit to nemuze...
Martin Bauer:
Nedávno jsem zapojoval také indukční desku a byla jen na dvě fáze, tzn. L1+L2+N+PE, ale v návodu, ať originálním nebo českém žádné propojení vodičů nebylo. Třetí fázový vodič jsem odpojil v připojovací krabici. Je to asi 2 měsíce a klient říká že deska pracuje bez problémů. Jištěno 16B/3. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana