Může být menší počet AFDD a RCD než je počet světelných obvodů?
Dominik Ludvík:
Ano, omluvám se, moje popisovací schopnosti stojí za prd.
Ano bude jeden velký rozvaděč v garáži domu (přání majitele), také se nejedná o 20 místnosti ale jak píšete, to máte kamrlík pod schodama, půda, světlo na dvoře, na každé chodbičce, v obýváku obvody 2, v kuchyni 2. Je to přesně 20 kabelů které vstoupí do rozvaděče norma říká, že každý světelný obvod musí být vybaven rcd....... A protože mi každý kabel jde až do rozvaděče kde si majitel přeje umístit vypínač na DIN, tak se snažím najít řešení zda mohu např. udělat pouze 4 okruhy vybavené kombinovanou ochranou RCD B10 AFDD za kterou bude 7 vypínačů jednotlivých světel. Nebo zda tím, že mám každý kabel solo musím mít 20x AFDD s RCD, přeci jen na každém kabelu bude jedno / dvě LED světla, což sotva stačí na vybavení RCD, AFDD reaguje od dvou ampér, Nemyslím si, že tam ty dvě ampéry vůbec potečou. To je to slovíčkaření: Okruh/Obvod/Vývod
Zřídit druhý rozvaděč není možné, není kde (hádám, že v ložnici by jste ho taky nechtěli) a zákazník si to nepřeje. Co se projektu týče projekt existuje, ale je to pouze projekt pro stavební povolení v projektu není zakreslena spousta věcí např. je tam pouze jedno hlavní RCD. Projekt se tedy bude dělat na základě skutečného stavu protože majitel je "projektant" on má nějakou představu my máme nějakou představu, my jme se na tom shodli, ale potřebuji ověřit jak to má být udělané z pohledu normy, protože mi pravdu přijde nesmyslné mít kvůli 20 světlům na každé světlo solo AFDD RCD (AFDD-10/2/B/003).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana