Může být menší počet AFDD a RCD než je počet světelných obvodů?

(1/3) > >>

Dominik Ludvík:
 Zákazník požaduje do každé místnosti (RD) samostatný světelný okruh (samostatně vypínatelný) vybavený AFDD a RCD 30mA. Přeci jen 20x 3 moduly (AFDD + KombiRCD) je 60 Modulů v rozvaděči ale také raketa kolem 60k bez DPH, Je možné to nějakým způsobem zredukovat? Napadlo mě, rozdělit to na 3 AFDD+RCD B10/030/1+N, a za takto vzniklé tři světelné obvody umístit Vypínače MSO jednotlivých místností. JE toto řešení možné? Jak na ně pohlíží ona nová ("nesmyslná") norma? Jak by jste to řešili vy? A může být více koupelen na jednom AFDD/RCD? Projekt bude až dle skutečného stavu.

Miroslav Revús:
Nerozumiem vašej otázke. Zákazník požaduje maximálnu bezpečnosť a vy mu ju upierate.
Nekomplikujte si život planými úvahami a urobte zákazníkovi cenovú kalkuláciu, koľko ho jeho požiadavka bude stáť aj s vašou prácou.
Až potom začnite redukovať bezpečnostné prvky, keď vám zákazník povie, že na to nemá peniaze.

Podľa vašich vyjadrení predpokladám, že projekt neexistuje, lebo vy ho predsa nepotrebujete.

Ak by som bol na mieste vášho zákazníka, tak vás vymením, lebo mu vedome znižujete bezpečnosť a komfort elektrickej inštalácie a tým ho obmedzujete v jeho rozhodnutiach a v budúcom spôsobe používania jeho elektrickej inštalácie.

David Hruda:
On kolega Ludvík nepracuje podle projektu a norem (jak tady zmiňuje "nesmyslných"),   nýbrž "jen a pouze podle selského rozumu a svědomí",   jak mi vysvětlil v jiné diskusi.
Takže těžko radit...

Dominik Ludvík:
Citace: Miroslav Revús  04.02.2021, 21:52

Nerozumiem vašej otázke. Zákazník požaduje maximálnu bezpečnosť a vy mu ju upierate.
Nekomplikujte si život planými úvahami a urobte zákazníkovi cenovú kalkuláciu, koľko ho jeho požiadavka bude stáť aj s vašou prácou.

Omyl, zákazník požaduje maximální bezpečnost, za nejnižší cenu, ptám se na možné řešení, já nemám problém udělat to tak ale je to vyhozených 100 tisíc

Dominik Ludvík:
Citace: David Hruda  04.02.2021, 22:25

On kolega Ludvík nepracuje podle projektu a norem (jak tady zmiňuje "nesmyslných"),    nýbrž "jen a pouze podle selského rozumu a svědomí",    jak mi vysvětlil v jiné diskusi.
Takže těžko radit...

Kolego, Hrudo, nevytrhujte věci z kontextu ;) Ano přesně to jsem vám řekl vám připadne vám normální nutit uživateli něco co je úplně zbytečné? Jaký význam má mít proudový chránič na každém světelném okruhu samostatně? Řešení jsou dvě, Buď drasticky nafouknout cenu, práci, místo, nebo ubrat počet okruhů např. na dva. Já se pouze pokouším najít alternativu nebo nějakou společnou cestu kde se tyto dva problémy vyrovnají. Pokud se vám nelíbí můj styl práce nic vám nebrání nadále do této diskuze nepřispívat. Byla-li by to naprosto debilní otázka, případně bylo by zde na ni dané jasné řešení myslíte, že by Moderátor uvolnil příspěvek k diskuzi? Nápadů mám více než jeden popsaný toto byl ten nejjednodušší. A jak sám vidíte Ptám se na to jak se na to tváří ona "nesmylsná" norma. Význam uvozovek v takovéto větě vám doufám vysvětlovat nemusím ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana