Co si myslíte o záměru zakázat klasické žárovky?

<< < (8/16) > >>

Jan Šlosárek:
To Fasulis:
Jak správně píšete "rozproudila se diskuse"namítáte že sklouzla do bezargumentačn í roviny a některé názory jsou jak píšete hloupé.

Myslím že nejste zase takový vědec v oboru ekologie,který by dokázal zcela relevantně zhodnotit,zda ten který názor je hloupý.Máte snad patent na rozum?

Bezargumentačn í je dle mého názoru zcela jednoznačně ten váš.Uvedl jste nějaký argument? Ne! Pouze papouškujete názory někoho a to ještě takové které nejsou zcela prokázané. Na rozdíl od vás tady zazněly zcela konkrétní příklady " ekoterorismu" viz.Maixner.
Sám bych mohl uvést na př.dálnice Ústí Drážďany.Tkzv. ekologové kteří mají bydliště zcela na opačné straně republiky tuto stavbu z "ekologických" důvodů nesmyslně blokovali.To samé dostavba dálnice do H.Králové.

Diskuse je o tom,že jsou vznášeny různé názory,které se někdo snaží věcnými protinázory vyvrátit.
Nebudu tady hodnotit vaše názory. Jsou vaše a máte na ně v duchu demokracie plné právo.
Žádám vás ale nehodnoťte rezolutně názory ostatních a hlavně je nikam nezařazujte.

Viz pravidla tohoto portálu:

Odpovědi a příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu neovlivňuje jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstraňovat. Nepřijatelné jsou zejména urážky.......

Alfonss:
Někdo tady zmínil kompatní zářivku venku. Mám je vyzkoušené i při -20 stupňů a svítí. Asi jak které.

Martin Novák:
Citace: Georgis Fasulis  05.03.2007, 11:09

Nazývat dnes politické síly snažící se o udržitelný rozvoj planety a jež v celém  světě nabývají stále větších a větších relevantních rozměrů, nálepkou TERORISTÉ,  je naprosto nekorektní a, odpusťte mi ten výraz, taky velmi hloupé.

Naopak, osobne si myslim, ze prave oznaceni ekoteroriste je vice nez vystizne. Ekologove, kterym zalezi na nasi planete se chovaji uplne jinak, chrani prirodu, cisti lesy, stavi krmelce a studanky. Nazyvat tlupy anarchistu co se za penize privazuji k brane Temelina ekoaktivisty je omylem.

Cele ty regulace EU jsou jen saskovanim nad zastupnym problemem. Misto toho aby se resilo skutecne plytvani elektrinou, budou se resit nahrady zarovek usporkami. To, ze v konecnem dusledku na skladkach pribydou tuny nebezpecneho odpadu a tezkych kovu a ze to cele zaplati spotrebitel je vedlejsi. Stejne tak treba boj proti stand-by rezimu domacich spotrebicu. Kolik % elektriny v EU spotrebuji domacnosti a kolik prumysl ? Takze za cenu miliardovych nakladu se dostaneme k tomu, ze se bude moct zavrit MOZNA jedna elektrarna. Obrovsky prinos k ekologii...

Dalsim takovym zastupnym problemem jsou emise z aut. EU pozaduje opatreni, ktere zvysi cenu auta o stovky €uro a znizi emise o par desitek gramu namisto toho, aby se udelala pritrz zemedelske dotacni politice diky ktere stovky kamionu brazdi Evropu a do nasich hypermarketu vozi belgickou mrkev a portugalske brambory...

Pokud by to ekoaktiviste mysleli s bojem proti globalnimu oteplovani vazne, tak by proste nemohli protestovat proti jaderne energii. Predstavu, ze se vykon temelina nahradi par tisic vetrniky a za bezbvetrnych dnu se vyhlasi celostatni volno snad nemohou ti lide myslet vazne.

I emisni kvoty a znizovani emisi je jedna velika komedie. Podivejte se na nase sousedy Slovaky. Vloni meli nejvyssi hospodarsky rust v EU. Tak se jim proste zatrhnul tipec. Emisni kvoty jim EK snizila o tretinu a jeste navdavkem zavrela atomovou elektrarnu v Bohunicich. A hospodarsky rust je v prachu. Budou mit co delat aby vubec pokryli sve energeticke potreby bez zavirani podniku. A stare zeme EU. Ty si vesele priklepli a odkoupili emisni kvoty navrzene pro sve byvale kolonie (Angola dostala vyssi kvoty nez Francie a Francie je vesele odkoupila) a nic se nedeje. Setrit musi jen novi clenove EU...

Cely boj proti globalnemu oteplovani je podle mne stejna saskarna na ovladani lidi jako boj proti "teroristum". Na 10 vedcu kteri tvrdi ze globalni oteplovani zpusobuje CO2 pripada dalsich 10 kteri to popiraji. Na zemi ale existuji i mnohem delsi cykly zmen podnebi nez je rok. Podle geologu a historiku jsme tady meli nekolik dob ledovych a nekolik teplych period. Pred 600 lety vikingove v Gronsku pestovali vinic a preklad puvodniho keltskeho nazvu Gronska je "zelena zeme".  A dost uspesne pochybuju, ze by vikingove jezdili na autech a svitili zarovkami.  Zda se ze vsechno je jinak a za masivni kampani a prosazovanim zbytecnych malych uspor s obrovskymi naklady jsou uplne jine zajmy nez ekologie... 

Georgis Fasulis:
To Šlosárek:
1) Nejsem vědec a nemám patent na rozum. Uveďte mi jediný můj příspěvek, z kterého jste nabyl opačného dojmu a omluvím se vám. V opačném případě čekám já Vaší omluvu, protože se cítím Vašim příspěvkem velmi uražen.

2) Ptáte se, jestli jsem uvedl nějáký argument. Nenapsal jste ale k čemu mám uvést argument.  Ke globálnímu oteplování? K tomu jsem argument uvedl. Najděte si ho.

3) Naopak, uvedl jsem, že opoziční názory se tu vedou v bezargumentačn í rovině. Nemám -li pravdu, najděte mi jeden jediný argument. Nezlobte se na mě, argument proti globálnímu oteplování není to, že někteří občané (co je mi do nich a jak to souvisí s touto diskusí?) blokovali někde výstavbu dálnice nebo žádali snížení tzv. světelného smogu či něco podobného?

4) Hloupým jsem nenazval ten který názor, protože bych si to v životě nedovolil! HLOUPÝM jsem nazval jen a pouze jeden jediný NÁZOR a tím je naprosto nemístná PAUŠALIZACE některých diskutujících, kteří hážou všechny občany, kterým není lhostejné životní prostředí, a kteří aktivně a hlasitě v rámci občanké společnosti vyslovují svůj názor na životní prostředí, včetně VLÁDNÍ STRANY DO JEDNOHO PYTLE a dokonce do pytle s nálepkou TERORISTA! Jinými slovy, kdo nemá váš názor, je TERORISTA! To je názor naprosto hloupý, nedůstojný tohoto portálu a urážlivý a na tom si trvám!

5) Žádáte mě, ať nehodnotím názory jiných.
Názory, které paušalizují a které touto paušalizací uráží a taky ubližují nevinným (a netýká se to jen této diskuse, ale paušalizace obecně),  budu vždy odsuzovat a označovat je za HLOUPÉ!

6) Na tomto portále se snažím z mé strany pokud možno o maximálně věcnou diskusi, o co se snažím ale vždy, je  serióznost a slušnost. Poukázaní na urážku statisíců slušných lidí a její označení za hloupou není neslušnost, naopak. 

Georgis Fasulis:
To Novák: Přečtěte si prosím vás mou citaci, kterou jste sám uvedl ve svém příspěvku a pak si přečtěte prosím vás, co jste napsal jako reakci na ni.
Já jsem zde někde psal o aktivistech, kteří se vážou k Temelínu?? Můžete mi sdělit důvod, proč mi vsouváte do úst něco, co jsem nikdy nenapsal??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana