Co si myslíte o záměru zakázat klasické žárovky?
Milan Karvánek:
Pan Maixner to napsal velice přesně :) "sám bych to takhle hezky nezformuloval" :) .
Snad jen poznámka k prvnímu odstavci: Zaměňujete hodnocení neověřených přispívatelů dle počtu příspěvků s označením "člen klubu - odborník" u lidí se skutečně ověřenou identitou. To jsou dvě zcela rozdílné věci, které spolu vůbec nesouvisí. Více zde: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,3407.0.html
Tomáš Maixner:
Pane Karvánku, (poklona) za ocenění.
Již jsem zjistil svůj omyl. Odborníkem je ten kdo vstoupí do klubu... Asi by bylo šťastnější nazývat členy klubu (proboha, proč tomu říkáte cluster??) "ověřenými členy... " nebo prostě "členy", ale to jest věcí členů, nikoliv mojí.
Grafoman se stane "znalým" nebo "znalým z vyšší kvalifikací", či co já vím. A "odbornost" získanou usilovným psaním jsem ve svém příspěvku uvedl jako příklad zcestného hodnocení.
P.S. Troufám si to rozšířit o tvrzení, že odborník (nebo "znalý" či cokoliv) není ani ten kdo má ověřenou identitu, ani ten kdo má vysokou nebo ještě vyšší školu. Ale ten kdo něčemu opravdu rozumí - a nemusí mít ani výuční list...
Lukáš Čeřovský:
Myslím si, že takový zákaz je hloupost.
Je hezké vypočítat kolik se zákazem žárovek ušetří emisí CO2, ale takový výpočet je k ničemu, pokud v něm nejsou i ostatní náklady (výroba, likvidace, administrativa okolo, doprava...) kdoví jak by ta úspora emisí nakonec vyšla. Je v zájmu každého, aby snížil svoji spotřebu energie a tím i množství peněz, které vyhodí oknem.
Doufám, že mi odpustíte, pokud se vyjádřím k názorům, které tu proběhly:
Bursík předsedá straně, kde je mnoho ekoteroristů, ale sám patří k těm rozumným.
Výrobu elergie štěpením atomu je třeba brát jako menší zlo. Patří k nejlevnějším zdrojům energie, nepočítáme-li ukládání odpadu. Radioaktivní odpad stále přibývá a jeho skladování bude stát peníze i v době, kdy se objeví lepší zdroje energie.
Dalším problémem je centralizace výroby energie. Energii je třeba přenášet na větší vzdáleností, čímž se zvyšují ztráty. Při odstávce elektrárny nebo poruše hlavního vedení se musí energie narychlo hledat jinde.
Ono to vypadá, jako kdyby růst spotřeby energie byl v zájmu spotřebitelů, ale ve skutečnosti je to zájem velkovýrobců, distributorů a státu.
Z některých projevů pana prezidenta mám dojem, že přírodu a životní prostředí není třeba chránit, důležitý je pouze rostoucí komfort a vyšší tok peněz. Prezident a mnoho dalších lidí odmítá pochopit, že život v souladu se životním prostředím není pro dobrý pocit ale proto abychom přežili. Když si zničíme prostředí pro život, planeta a některé organismy to přežijí, ten kdo to nepřežije je člověk. Příkladem je život poblíž Spolany, kde je zvýšené množství onemocnění a kontaminovaná voda i půda, takže potraviny se tam musí dovážet. Kdyby to takhle dopadlo všude, odkud bychom dováželi?
Musíme šetřit, protože nemáme velkozdroj nezávadně získané energie, ale když už postihovat žárovky, tak třeba nějakou daní, rozhodně ne zákazem.
Georgis Fasulis:
Zajimavá otázka rozpoutala celkem rozsáhlou diskusi, což je dobře.
Co je už méně dobře, je, že u některých dotyčných zde diskutujících zbytečně sklouzla do víceméně bezargumentačn í roviny, zato silně emocionální. Nazývat dnes politické síly snažící se o udržitelný rozvoj planety a jež v celém světě nabývají stále větších a větších relevantních rozměrů, nálepkou TERORISTÉ, je naprosto nekorektní a, odpusťte mi ten výraz, taky velmi hloupé.
Tomáš Maixner:
Terorista (eufemisticky aktivista) je podle jedné z definic člověk, který pro dosažení svých cílů používá zastrašování.
Zastrašování je u pseudoekologů zcela běžný prostředek. Příkladem může být to co jsem napsal již dříve - „karcinogenní“ účinky veřejného osvětlení. Ač aktivisté ví, že se jedná o vysoké exposice, které nemohou proniknout do obydlí z VO, tak nadále laickou veřejnost touto dezinformací masírují.
Terorista ohrožuje životy.
Například aktivisté považují za správné vypínat VO ob stožár. To se zkoušelo za energetické krize na Západě i Východě – důsledky – vysoký nárůst kriminality, nehodovosti, ztrát na majetku, zdraví, životech. Přesto aktivisté tato fakta ignorují a znevažují a tedy ohrožují životy.
Požadují vypínat osvětlení úplně – komunikace, parky (tam nesvítit nikdy, ani večer).
Tvrdí, že na osvětlení sjezdovek postačí osvětlenost v řádech desetin luxu – opět ohrožení zdraví, životů…..
To jen z mého oboru. A jen velice málo – bylo by toho na knihu.
Bydlel jsem v Plzni a tam pracoval v Komitétu životního prostředí – v Plzni neexistovala (a co vím ani dnes neexistuje) trasa pro maminky s kočárky, zdravé je nevětrat. Plzeň má nejvyšší procento výskytu rakoviny prsu v ČR. A to vše jen proto, že pár aktivistů zablokovalo stavbu dálnice.
Nevinní „ekologové“ mají na svědomí lidské životy. Atd. atd…..
Je zjevné, že tito pseudoekologov é ohrožují naše životy, zdraví, majetek.
Je zjevné, že šíří nepravdivé poplašné zprávy aby zastrašili veřejnost.
To vše za účelem dosažení svých cílů.
(Tu zhasnutí VO aby nemuseli za hvězdami z měst, tu přesměrování dálnic na místa, kde mají jejich mecenáši pozemky. Jindy jsou naverbování proti Temelínu - nevím jak dnes, dříve dostával řadový aktivista cca 500 Kč/den – kamarád takovou nabídku dostal osobně… - kolik asi dostane profesionální aktivista, který řídí pěšáky?)
Jsem srdcem ekolog, ale žel, existují lidé, kteří ohrožují životní prostředí i naše životy. Vydávají se za ekology… to je jen další matení veřejnosti. Nejsou to ekologové. Jsou to lidé naplňující definici terorismu a skrývající se za zástěrkou ekologie – jsou to teroristé používající místo bomb překrucovanou ekologii (ignorují fyziku, chemii, přírodovědu…). Proto je lze označit složeným slovem, které zní ekoterorista. Neb jsem člověk smířlivý, nazývám je prostým slovem „aktivista“.
Něco nekorektního?
P.S. Vidíte jak je oprávněné moje odmítnutí onoho principu zvyšování „kvalifikace“ na tomto fóru počtem příspěvků. Jsem podle množství „poučený“, brzy budu „znalý“. A přece jsem ve skutečnosti hloupý :).
P.P.S. Jukněte sem (lépe bych to nenapsal ;)) http://radekhulan.cz/item/ekolog-nebo-terorista
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana