Co si myslíte o záměru zakázat klasické žárovky?

<< < (4/16) > >>

Georgis Fasulis:
Pro Josefa Dolejška:
Můj výrok "....nevěří na světě snad už jen jeden jediný člověk a tím je náš prezident" byl myšlen  v nadsázce. Myslím, že z kontextu je to evidentní.
Neberu vám váš názor na klimatické změny. Já váš názor nesdílím, neboť nevěřím v komplot celosvětové vědecké fronty. Odpůrci jako je VK neřekli jediný sofistikovaný argument pro obhajobu svého názoru.
Naopak vědci, kteří nás o změnách informují nám přinášejí jeden důkaz za druhým.

Jeden malinký příklad za všechny a u nás:
Nejteplejších 15 zim za posledních 100 let bylo v posledních 20 letech. To už není statistická anomálie. Ale nemíním vás přesvědčovat. Když vás nepřesvědčí množství fundovaných studií a experimentů, já to udělám těžko.

Otakar Dosbaba:
Nevím, proč někoho rozčiluje názor V. Klause. Myslet si v tomhle směru může co chce, je mu to ale platné, asi jako mrtvému zimník, na nic to nemá ani ten nejmenší vliv.

Chtělo by to vidět přesný návrh předkládaného omezení použití žárovek. Domnívám, se, že ztěží dojde v brzkých letech k jejich úplnému vymizení, zákaz používání by byl proti (rádoby) demokratickým tendecím zákonů EU. Někde budou mít svoji nezastupitelno u výhodu nadále, hlavně tam, kde svítíme krátce. Vlády, ministerstva, třeba i celebrity, mohou vyzývat k šetření el. energie kde koho, řídit se tím bude ale jen malá hrstka lidí. My ostatní v duchu zažité pohodlnosti si zpravidla zdůvodníme, že to jen my sami nevytrhnem a přidáme se k ostatním, až to budou praktikovat ve větším - nebudem přeci sami za blbce a tak jsme součástí začarovaného kruhu. Navíc, pohodlnost a užívání si je nade vše - objetujeme tomu i své zdraví. Hulíme, nezdravě žereme, vozíme si prdele i tam, kam snadno dojdeme pěšky a spotřebováváme a spotřebováváme, dokud nestojíme před zásadním rozhodnutím po verdiktu lékaře: "pohodlnost a požitek = mám to za pár" a nebo naopak. A přitom se stále více v rámci planety množíme... Takže stejně k zásadnímu šetření nás donutí nejspíše neustálé zvyšování cen, které jako poslední pocítí ti nejbohatší, v jejichž řadách jsou zastoupeni ale i ti, co nám tyto požitky za stále nižší a nižší ceny zprostředkováv ají na úkor životního prostředí, zaplavovaného spotřebním krátkoživotnos tním zbožím a nevyužitelně přeměněnou (spotřebovanou) energií a látkami. Možná to vše ale předběhne nějaká větší katastrofa. A z toho pramenící války - hlavně o suroviny, nebo později o holý život na dosud jakž takž obyvatelném území. Pak nás tady zůstane jen hrstka, která nebude soupeřit o existenci, eliminuje se dnes mnohdy médii podporovaná apatie a nevraživost a bude se začínat znovu a bez energií, elektřiny,  Elektriky :) a žárovek.

Georgis Fasulis:
To Dosbaba: O VK jsem se námatkou zmínil já, takže asi mínite mě, když píšete, že někoho zde rozčiluje názor VK. Nevím z čeho tak usuzujete? Jen jsem zmínil jeho názor na glob. otepl.,  nic více nic méně. Jaký je můj vztah k jeho názorům, tady nepatří. Jisté ale je že mě určitě jeho názory nerozčilují.

Petr Doležal:
Tak mě napadá, kolik tun CO2 vyprodukovala proudová letadla za posledních 50 let ?
Miliony, miliardy, biliony, triliony ?
Je to sice mimo žárovky, ale připomíná mi to "výrobní porady",  kde se kouká na minuty, ale nehledí se na hodiny

Miroš Jan:
Přeji  všen diskutujícím. :D
Tak mě tak nbapadla úvaha kdyby české domásnosti naráz v jeden okamžik
zaměnily všechny žárovky za úsporky. To by asy ČEZ neměl čistý zisk 30 miliard korun. CO.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana