Jak se vypočítá proud procházející středním vodičem v třífázové soustavě TN-S?

<< < (2/8) > >>

Václav Třetí:

Teď ještě záleží, kdo bude tu matematiku učit - nejhorší je, když na technické škole učí matematiku ženská, která ji neumí, ale má nadstandardní vztahy s panem ředitelem. Pak dojde na to, že učitelé odborných předmětů učí matematiku ve svých hodinách, alespoň tedy to, co potřebují jejich žáci v daném předmětu.

Jiří_Hrubý:
To, že vyžadují nějakou kalkulačku, opravdu nic neznamená.
Vím jaký je v současnosti výstup z učiliště.
Osnovy se musely přizpůsobit tak, aby i nejslabší kus nějak prošel, protože z něj jsou peníze a on očekává za nějakou průměrnou účast výučák.
Když na závěrečkách zapojují schodišťák a největší obavy mají ze stykače z jednoho místa s tepelkou a to k tomu ještě dostanou schéma...
Tuzemský kapitalista svého času udělal z učedníka podřadnou existenci, kdo nemá aspoň tudletu maturitu, ten jako by ani nepatřil do slušné společnosti.
Teď, když to zjišťuje, bude náprava trvat dekádu a kdoví, zda se vůbec zadaří, protože řemeslo má punc dřiny a špíny, lepší je IT, digitalizace je přeci in, administrativa, humansita, teolog, nebo to jistí skladník za 25k nástupního...

Vlado Konrád:
Citace: Lukáš Rotrekl  24.01.2021, 14:24

ale mezi potřebami, které měli nařízené a které jsem mu pořizoval byla i kalkulačka s komplexními čísly, takže předpokládám, že na to taky dojde.

Ak by potreboval, poskytnem svoje 45 ročné logaritmické pravítko .  :) S kalkulačkou nepochopí vo co go :)

Lukáš Rotrekl:
Tak já jen odhaduji že to budou brát, když na to má mít kalkulačku. Jinak na tom není nic tak složitýho na pochopení. Ale v čem mu to umožní pochopit lépe logaritmické pravítko, moc nevím. Ale možná mě na něm něco uniká, vhledem k tomu, že mně už minulo.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Lukáš Rotrekl  24.01.2021, 19:14

že mně už minulo.

Mě neminulo. Tak vím, že by mu k ničemu nebylo. Komplexní čísla tam opravdu nejsou.
Umí toho docela dost, ale v podstatě se všechno motá okolo násobení.

Mám pocit, že mu nepomůže ani ta kalkulačka. Nejdřív musí pochopit proč,  aby pak mohl řešit jak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana