Je dobrý nápad udělat spoj na domovním přívodu?
Rozvodak:
Citace: Behemot 27.01.2021, 11:38
Jejich zdůvodnění vychází z toho, že by se jim pak do krabice v omítce někdo naboural a odebíral načerno. Že existuje možnost tu krabici zapečetit taky asi ještě neslyšeli :D
Až budete pár let dělat u distribuce, pak teprve pochopíte čeho jsou někteří odběratelé schopni.
Ono už to praví lidové moudro, že příležitost dělá zloděje. A tu příležitost nikdo dobrovolně nevytváří.
Že se dá některá krabička plombovat, je hezké. Ale když se o ní neví, je to tak nějak o ničem.
Schválně se někdy koukněte kolik HDV třetí kategorie, je v reálu zaplombovaných . Obvykle jsou ty skříňky zakryty notnou vrstvou vápna nebo schované za obrazem. :D
jakubvitekvlnecka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 19.01.2021, 16:02
Spojka se dá udělat tak, že vydrží to samé, co kabel.
Která spojka vydrží to samé jako kabel? Já mám doma spojku viz obrázek a tam není technicky možně aby vydržela to co kabel. Budu spojovat ještě Cu 16 na Cu 16 co by jste doporučili jako sichr? :)
Jiří_Hrubý:
Citace: jakubvitekvlnecka 27.01.2021, 20:06
Která spojka vydrží to samé jako kabel? Já mám doma spojku viz obrázek a tam není technicky možně aby vydržela to co kabel.
Proč by neměla vydržet? Nevěříte lisované spojce po stránce mechanické, nebo po stránce elektrické?
Na tah udrží lisované spoje na PAS vodiči i spadlý strom a proudově nevím o precizně provedené lisované spojce, která by nezvládla zkratový proud.
Kabelové spojky SVCZ nejsou určeny na namáhání tahem, což není ani ta AYKYna, takže zase není co řešit.
jakubvitekvlnecka:
Citace: Jiří_Hrubý 27.01.2021, 20:44
Proč by neměla vydržet? Nevěříte lisované spojce po stránce mechanické, nebo po stránce elektrické?
Na tah udrží lisované spoje na PAS vodiči i spadlý strom a proudově nevím o precizně provedené lisované spojce, která by nezvládla zkratový proud.
Kabelové spojky SVCZ nejsou určeny na namáhání tahem, což není ani ta AYKYna, takže zase není co řešit.
Jde mi o to, že tyto lisovací spojky propojí kabely jen po jejich povrchu. Ale čela (řezy drátů) jsou vždy od sebe odděleny. Po mechanické stránce si myslím že jsou v naprostém pořádku. Teď mi došlo že to mám na neměřené části >:D
Jiří_Hrubý:
Styková plocha spojovače je mnohonásobně větší, než průřez vodiče.
Takže prakticky spoj vydrží mnohem větší proudové zatížení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana