Je dobrý nápad udělat spoj na domovním přívodu?

<< < (5/5)

František Kočička:
Pánové, omlouvám se za prodlení s mou reakcí.  (poklona)  vám všem za vaše odpovědi! Je pravda, že krabička s přivedeným zeměním je velmi dobrý nápad, který mě, ani projektanta, nenapadl. Měl bych ještě dva dotazy:

a) Jakou literaturu (krom ČSNek) byste mi doporučili k nastudování problematiky domovních el.  rozvodů? Nechci do toho fušovat, ale rád bych si to osvěžil. Na střední jsme to brali, ale už je to mraky let a doba pokročila a technologie se mění. Jsou nějaké nové učebnice, které by shrnovaly aktuální postupy? Klidně zase na středoškolské úrovni, nechci to dělat fyzicky :)

b) S tím mým aktuálním projektantem nejsem 100% spokojen a rád bych některá jeho rozhodnutí konzultoval s jiným odborníkem. Byl byste prosím někdo s patřičnou kvalifikací, samozřejmě za úplatu, ochoten projít projekt (až bude připraven) a dát svůj názor?

jakubvitekvlnecka:
Citace: František Šohajda  28.01.2021, 08:54

Kabel má dvě izolace, měla by tam být ještě jedna "smršťovačka" na celém spoji, nejlépe s lepidlem, které se přilepí k obalu kabelu!!   ;)

Všechny smrstovacky jsou s lepidlem. Citace: Vlado Konrád  28.01.2021, 12:14

Spojka nie je hotová. Nie je zalisovaný vývod, nie sú zafúknuté žily a ochranná zmršťovačka  je určite vysunutá hore na odvodnom kábli. Foto je z prvej tretiny realizácie spojky. Robil ju zrejme starý macher. Dnešní machri spoja všetky žily v jednej úrovni a vytvoria krabicu v mieste spoja.

Ano vrchní smršťovačka je ještě nahoře. Jak říkáte dělal to machr ale ne starý  :)
  Provedení je výborné. Foto jsem vložil jen abych ozřejmil o jaký spoj se mi jedná. Potřeboval jsem si ujasnit teorii tohoto spoje a informace od pana Hrubého byly velmi vhod.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana