Čím ošetřit povrch elměrového rozvaděče před zčernáním?
Václav Třetí:
Jak je vidět, jsou asi ve firmě ESTA zvyklí na všelicos a raději zalezou jak šnek do ulity.
Na to je jediná správná reakce - nekupovat od nich nic a tuto informaci šířit mezi kolegy.
Když nic jiného, tak by byla slušnost zareagovat alespoň nějak. Takhle je vidět, že jim asi na dobrém jméně firmy nezáleží a předpokládají, že vždy chytí na udičku nějakého trotla, který se nechá napálit. Jen je otázka, zda jich bude dost, aby se uživili.
Jiří_Hrubý:
On to není problém jen v Ivančicích, i v Rokycanská skříň za pár let líná a porůstá mechem.
Jedna věc je přístup výrobce, ten plní poptávku a ta bude pořád.
Ale nějak nevěřím tomu, že ten, kdo montuje (nebo majitel firmy, která montuje) elektroměrový rozvaděče nikdy nejel okolo svý práce po roce, dvou, pěti a jestli pocítil nějaký pohoršení a touhu nabízet zákazníkům lepší produkt.
Možná se někdo takyový našel, ale pravděpodobně jeho shaha mohla skončit tím, že zkazník se cítil pohoršen nabízeným zbožím kvůli třeba vyšší ceně.
Takže dál montuje línající pilíře a život jde dál, prodej jde dál a těch pár prudičů za rok, co by rádi kvalitní výrobek z plastu, který bude stejný 50 let, ti se v tom objemu prodeje nějak vytratí.
Pavel Horský:
S tou Estou je to ještě dramatičtější.
Umístil jsem upozornění o nekvalitních výrobcích na FB.
Tam mě napadl jejich zaměstnanec s tím, že je vlastně vše v pořádku, a že na rozdíl od nich např. takový DCK nemají na rozvaděče atest samozhášivosti .
Když jsem mu napsal, že si tuto informaci vyžádám u známého, který sedí ve vedení DCK, zrušil všechny příspěvky a omluvil se mi prostřednictví m soukromé zprávy s tím, že ví o problémech ve firmě, a že se k tomu nemůže veřejně vyjadřovat.
Pak jsem se ještě jako bonus dozvěděl, že Esta berou korpusy z Polska a to mi tak nějak stačilo.
Vše co jsem slyšel o Esta se nakonec potvrdilo a ještě bylo přitvrzeno.
Takže ESTA za mě určitě NE !!!
A ještě.......ko legové včetně mě psali do Esta o vyjádření včetně odkazu do této diskuse s tím, že jde o masivně sledovaný portál Elektrika.cz.
A je vidět, že je to vůbec nezajímá, že jim je to zřejmě naprosto jedno.
A přitom by třeba vyvrátili veškeré mýty a uvedli vše na správnou míru.
Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý 08.02.2021, 16:44
On to není problém jen v Ivančicích, i v Rokycanská skříň za pár let líná a porůstá mechem.
No, ono mechem porůstá kde co. Dokonce i auto s kterým nejezdíte pár měsíců může rychle obrůst mechem. Dobře je to vidět na záhybech těsnění okolo oken, kde se drží trochu vlhkosti. TO stačí i pár týdnů.
Nicméně toto chování výrobce je smutné a ledacos to o něm vypovídá. Obrázek jsem si udělal.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Franěk 09.02.2021, 08:03
No, ono mechem porůstá kde co.
S tím vším souhlasím, ale jde hlavně o to pouštění chlupů, čímž se naruší povrch, drží to vodu a pak i mech. Gumě, která je okolo oken auta se říká mechovka, protože je jednak pružná a druhak nesmí škrabat, proto je její struktura trochu porézní, stářím zvětrá a vodu drží ještě víc. Mech na autě dobře znám...
Já se hlavně pozastavil nad tím, že estu bysme tu lynčovali a elplast, který to vyřešil prodejem opravných barev je poněkud z obliga.
Nejsem fanouškem ani jedné ze značek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana