Jaký použít proudový chránič pro nabíjení bojleru MPPT regulátorem?

<< < (4/5) > >>

Mart Cica:
Problém tkví v zelená úsporám. Je dána podmínka učinnosti a běžné ostrovní měniče, co produkují čistý sinus, ji mají nižší. Někdy potřebují baterku a bez ní se nerozjedou.

Člověk kromě bezpečnosti musí řešit  jestli mu půjde wifi, LTE i tv, no to je výborné (zle) ;D ;D.

To  už opravdu stojí za to ,  koupit ostrovní měnič o pár tisícovek dražší ,  ale nevím o žádném, co to umí i bez baterek a DS v nějakém rozumném režimu . ... Až se možná změní přístup ČEZu k fve.

Mart Cica:
Vyjádření výrobce je jaksi kulantni, že norma nevyžaduje instalaci chrániče u pevného vedení k bojleru. Čímž se zbavuje nutnosti doporučit nějaký chránič do instalace. Výrobce chráničů doporučuje typ B nebo B+,  kvůli rez. stejnosměrnému proudu.  Další doporučení je tedy ještě použít nejlépe stíněné vedení AC co nejkratší a 4 mm2.

Martin Kurka:
Proč 4mm2? Tam bude 2,5mm2 až až. Spíš dávat pozor na napěťovou odolnost kabelu - žil proti stínění a proti sobě, 500V kabel bude málo, chce to 600V a více.

Jedna kabelovna u nás jej dělá i v provedení stíněného CYKY, tuším že se jmenuje CYKFY nebo nějak podobně.

Mart Cica:
 4 mm.... protože jsem uvažoval jsem o 6 kW variantě, proto 4 mm, ale ta nepůjde ni do výroby - jsem se dozvěděl. . 500 400 ni 600 V tam nikdy nebude, ze střechy jde max cca 260 V. Nevim kde furt všichni berou 500v DC?? Každá hasičská jednotka je vybavena  na hašení do 400V Někdo to zde víše komentoval jako strašný problém. Navíc hasiči vydali průvodce instalace FVE.

Jirka Š. Svejkovský:
Existuje metodika pro přímé hašení vodou zařízení do 400VAC (odpovídá asi 560V DC).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana