Jak provést změnu vrchní přípojky RD na přípojku zemní bez zásahu do fasády?

(1/3) > >>

Romankk:
Distributor nn sítě bude provádět v naší obci přechod ze současných vrchních přípojek (klasika dřevěné sloupy + závěsné kabely) na zemní přípojky.Pokud budu chtít využít stávající přípojkovou skříň (která je osazena nožovými pojistkami a je umístěná ve výšce cca 3m nad zemí ve fasádě) musel bych k ní zespodu od země vysekat do fasády drážku a kabel zaomítat.To se mi nelíbí - objekt byl před pár lety komplet zateplen a zatahán silikonovou omítkou,po vydrážkování kabelu nepůjde fasáda vrátit do původního stavu.

Můj dotaz zní : lze (nebo spíš existuje) např.typizovan ý FeZn sloupek,který bych postavil (zabetonoval do země u paty RD) v místě stávající přípojkové skříně a jímž by kabel do této skříně přešel bez zásahu do fasády?Samozřejmně v místě přechodu mezi sloupkem a skříní by šel kabel kousek vzduchem,např. v ohebné trubce (tak je to i teď v případě vrchního vedení).Nebylo by to asi  nijak moc estetické,ale zachránil bych fasádu..

Jiří_Hrubý:
No a elektroměr máte kde? Většinou se nechá připojit rovnou do RM, další alternativou je RM v oplocení a měřený kabel si do chalupy zatahnete tak, aby vám nepoškodil vzhled objektu.

Peter Lovacký:
Citace: Romankk  04.01.2021, 12:09

Pokud budu chtít využít stávající přípojkovou skříň (která je osazena nožovými pojistkami a je umístěná ve výšce cca 3m nad zemí ve fasádě)

Tá je vám už nanič, do tej s novým káblom už nechoďte..to bola nemeraná časť..vám sa teraz bude treba dostať z nového ER dakde v plote do pôvodného rozvádzača s meraním dakde v dome, a to možno pôjde aj spodkom...vy musíte vedieť kde ho máte
Tú skrinku nechajte tak, a vývod z nej treba odpojiť aj v dome...počítam že dakde v starom kombinovanom ER/HR, a že rekonštrukciu v celom dome neplánujete..

František Šohajda:
Citace

Nebylo by to asi  nijak moc estetické,ale zachránil bych fasádu..

Já jsem to řešil vloni i mě doma....
Nová fasáda asi 4 roky..
Vy nic neděláte, vše dělá dodavatelská organizace distributora!!
Nakonec jsem nechal stožárek jen po tašky ,  natřel a bude tam napořád jako slepý!
Chtěli ho vysekat ze štítu, to jsem jim zakázal, protože by už nikdo neopravil barvu na fasádě štítu domu. Musel by se znovu natřít celý štít, a ten má hodně m2....
A přípojkovou skříňku vám vysekají přesně, že nic nepoznáte. Kabel prtolačí  polystyrenem
že nic nepoznáte...To to umí dobře.
Chce to se předem domluvit s předákem elektrikářů a napsat to do stavebního deníku stavby!

Vlado Konrád:
Som fascinovaný. Pár desať tisíc som ich realizoval ,  ale ak by mi niekto dal takéto podmienky ,  že pretlačiť pod polystyrén   ,  že vysekať skrinku zo zateplenej fasády bez poškodenia, že by ste to ani nepoznal ,  poďakoval by som a odkráčal. ( Normálni fasádnici nelepia izoláciu na buchty 10 cm vysoké ,  a že tam bol ignorant, ktorý to takto spravil je málo pravdepodobné) Potom by som sa s dôverou obrátil na PM distribútora a projektanta ,  ktorý je povinný v čase prípravy PD prejednať riešenie s odberateľom.

Ideálne je vysadiť ER na verejné priestranstvo a zatiahnuť z neho nový kábel do RD napríklad tesne nad základovou škárou a zasekať kábel pod omietku v rodinnom dome. To opraviteľné je. Zásah do fasády je neopraviteľný

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana