Jaké máte zkušenosti s výdrží baterií u přístrojů Metrel?
Marek Laube:
Zdá se mi, že můj MI 3100 SE docela dost "žere" nabíjecí NiMh baterie. A to bez ohledu na druh měření. Někde jsem četl, že se Metrelu moc nepovedla vnitřní nabíječka a prý málo dobíjí baterie. Je prý lepší dobíjet baterie externí nabíječkou.
Rád bych znal názory majitelů přístrojů Metrel.
Jaroslav Jonáš:
Nedám dopustit na Metrel - EUROTEST 61557, kde nejsou tužkové AA, ale větší velikost (malý buřt). S Profitestem (6 ks AA) jsem po šesti hodinách měření musel baterie dobíjet, přímo v přístroji. Občas jsem je také dobíjel v externí nabíječce. To EUROTEST 61557 vydržel s nabíjecími bateriemi celý měsíc a ještě měřil dál. Tužkové baterie bohužel nemají takovou výdrž.
Jan Franěk:
Cca 1,5 roku vlastním Eurotest 3155 XD čko. Vnitřní akumulátor mi vydrží bez problémů cca 2-3 dny většího měření, nebo cca 14 dní až měsíc běžných revizí bytů a domů. Do té doby jsem také používal 61557čku
Posun vidím v tom, že mohu akumulátor snadno dobíjet bez nutnosti výměny baterií jako v minulosti. Také není problém zakoupit náhradní akupak a kdykoliv provést výměnu. Sice baterie vydržely více, ale možnost akupaku a dobíjení v přístroji je mi milejší. TO mi u předchozího modelu velmi chybělo. Prostě to večer, nebo během oběda připojím k adaptéru a hotovo. S čím jsem ovšem velmi nespokojen, jsou baterie v tipcomandru a zásuvkovém adaptéru. Dvě baterie AAA vydrží fakt málo a jejich výměna je natolik obtěžující, že na ně raději kašlu i za cenu toho, že přicházím o výhody tak zvané třetí ruky. TO fakt výrobce silně nezvládl.
Dalším problémem jsou kabely u tipcomandru a zásuvkového adaptéru. Dříve méně poddajné ale kroucené kabely, by bývaly zasloužily jen větší ohebnost. Nové rovné kabely jsou v mnohém možná posunem, ale mají dost velkým problém a to že se velmi zamotávají. Je s tím fakt takové sra...í že s láskou vzpomínám na ty původní kroucené.
Jirka Š. Svejkovský:
Můj Mi3102 se vybíjí i vypnutý. Je to jedna ze dvou necností (druhá je zašmodrchávání vodičů). Přístroj hlásí nabití po pár minutách, což není pravda. Takže ho nechávám nabíjet třeba přes noc a pak je to v pořádku.
Slovinci umí velmi dobrá vína a velmi dobré měřáky. Jenom u těch měřáků mají určité rezervy.
Vít Rotrekl:
A já jsem zrovna ve fázi výběru novýho měřáku, (jí vím, už skoro rok :-) )A jeden z řady Metrel Mi 31XX je taky ve výběru. No asi tuhle nectnost budu taky muset vzít v úvahu. Protože těch revizí poslední dobou nedělám moc, tak se mě nechce moc myslet na to že měřák může být vybitej...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana