|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #1 kdy: 08.12.2020, 09:21 » |
|
Co říká výrobce kotle? V čem hledáte jako revizní technik s praxi problém?
Proč by nešlo takovou zásuvku revidovat? Ve vyhledávači najdete na toto téma dostatek informací.
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #2 kdy: 08.12.2020, 09:45 » |
|
Zde by mohlo jít o prozatímní el. zařízení, které však nelze zřizovat v domácnostech (ČSN 34 1090 ed.2, čl. 4.6. Pokud se tedy už jedná o domácnost a nebo zatím jen o nedokončenou, nezkolaudovano u stavbu. Pak by šlo o staveniště, kde jsou podmínky řešeny v ČSN 33 2000-7-704 ed.2. Zásuvku pak zrevidujete jako provizorku a periody revizí pak budou prováděny dle požadavku ČSN 33 1500, tabulky Tab1 každého 0,5 roku.
Alespoň tak bych to viděl já.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #3 kdy: 08.12.2020, 12:04 » |
|
A. Není problém přesné specifikovat, co se eeviduje, kde je začátek a kde je konec revidovaného zsrizeni B. Chtěl bych vědět, kdo požaduje tu revizi. Párkrát ksemse setkal s podobným požadavkem, který pranenil z toho, že majiteli někdo nakukal nesmysl, že bez jakési "revize" mu neuvedou kotel do provozu. VŽDYCKY se nakonec ukázalo, že je to nesmysl.
Ale pokud si to majitel přeje a je ochoten to zaplatit, tak proč ne...
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #4 kdy: 08.12.2020, 12:32 » |
|
Davide, sám jsem už dělal X revizí právě na napájecí zásuvku plynového kotle. Plynaři to údajně chtějí a bez toho nemohou zprovoznit kotel. A mě je to vlastně jedno. Zreviduji vše na co si zákazník ukáže prstem a vždy si najdu dle čeho to revidovat lze.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #5 kdy: 08.12.2020, 17:35 » |
|
... Plynaři to údajně chtějí a bez toho nemohou zprovoznit kotel....
Mě je to taky jedno, ale před pár lety jsem se na stavbě potkal s plynařem, který uváděl kotel do provozu (byl jsem tam právě kvůli té revizi zásuvky) a ten mi řekl, že nic takového nikdy nechtěl, že je to blbost.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #6 kdy: 08.12.2020, 18:41 » |
|
Tak já jsem se s tím před několika léty setkal a dokonce se "plynař" trochu rozpovídal o záruce na spotřebič, na montáž,... a ukazoval mi i nějaké doporučení co by mělo být splněno, pokud si vzpomínám, bylo v podmínkách něco o tom, že: - ochrana před nebezpečným dotykovým napětím - napájecí napětí v rozsahu podle doporučení norem - ochrana proti přepětí - ochrana proti průchodu bleskového proudu plynovou přípojkou ... možná ještě něco... A tak nějak se k tomu plynař (jeho firma) stavěl, že když se pod to revizák podepíše, v případě problémů ať si to řeší uživatel s revizákem, jestli to bylo špatně zrevidované, nebo po revizi došlo v nějaké neodborné nedovolené úpravě, změně
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #7 kdy: 08.12.2020, 19:26 » |
|
Mě je to taky jedno, ale před pár lety jsem se na stavbě potkal s plynařem, který uváděl kotel do provozu (byl jsem tam právě kvůli té revizi zásuvky) a ten mi řekl, že nic takového nikdy nechtěl, že je to blbost.
Setkal jsem se s revizí pro kotel v různých krajích jinak! Třeba na JM to nikdy nechtěli a nechtějí!! Za to, zase určití servisáci chtějí přepěťovku v této zásuvce.Četl jsem některé návody k provozu a je tam , musí mít zásuvka přepěťovku.( bez ohledu na předcházející stupně přepěťovek!) Nejsou to všichni výrobci.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #9 kdy: 12.12.2020, 05:48 » |
|
Trochu z druhé strany problému. Maltové a betonové směsi musí tvrdnout, nikoliv se sušit. Pokud se jedná o podlahy s podlahovým topením, tak nedoporučuji tento postup. Podlahy se budou drolit a vznikat praskliny. Pokud se jedná o podlahy normální a bude se topit pouze radiátory v místnostech, tak je třeba nepřetápět. Doporučená teplota je 20°C.
K revizi zásuvky: tu je snad možné provést jak pro stabilní přívod, tak pro připojení přes staveništní rozvaděč, jen by to mělo být v pořádku a nezapomenout na správné připojení L a N, některé kotle to potřebují. S prodlužovačkou bych byl opatrný, zejména na staveništi, kde se pohybují různá "individua".
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #10 kdy: 12.12.2020, 09:07 » |
|
Píšete, že jde o dokončovací práce. Pak je tedy předpoklad toho, že je v objektu již instalován rozvaděč a v elektroměrovém pilíři je instalován elektroměr, ze kterého je napojen staveníštní rozvaděč. Pak bych v objektu zprovoznil rozvaděč, osadil zásuvku pro napájení kotle a někde nějakou tu zásuvku pro stavbu a stavenišťák bych zrušil.
Pokud to tak nelze, pak bych vypracoval revizi na připojení ze stavenišťáku s přihlédnutím k provizornímu zařízení s půlroční periodou a hotovo. Nedělal bych z toho žádnou vědu. Zde jde opravdu jen o úřednického šimla, která dá pokoj až když se nažere papíru.
|
|
|
|