Jaké požadavky je třeba dodržet při připojení koupelny na podružný rozvaděč ?

<< < (2/2)

Pavel Rotrekl.:
To: Milan Karvánek

Samozřejmě. Zapomněl jsem to zdůraznit.

Milan Karvánek:
Uf to jsem si oddechnul, rozvaděč v panelákové koupelně to je taková blbost, že to ani v normě není výslovně zakázáno.  (surprice)

Martin Novák:
To Varga:

Ja vim, spinana zasuvka je taky jednou z moznosti. Ale povim vam uprimne, jsem podstatne klidnejsi, kdyz je v koupelne co nejmin zasuvek (idealne jedna na holici strojek). Clovek si musi sam zvazit, co je lepsi, zda mit zasuvku navic a jeste mit (hlavne v malem prostoru panelakove koupelny) mozny problem se zonami nebo prijit o zaruku. A pokud to teleso nekupujete zrovna v Baumaxu, vetsinou neni problem objednat provedeni koncici volnymi kabliky...

To Karvanek:  Pobavil jsem se. Kdyz pozorne ctete puvodni dotaz, je tam neco o  kabelech protazenych dirou ve zdi za rozvadecem do koupelny. To by mohlo napovedet ze rozvadec bude zvenci...

Na druhe strane, fakt to neni v norme vyslovne zakazano ? Nemam ji ted  po ruce a do kancelare kvuli tomu v tuto hodinu nepojedu. Pokud ne, tak bych chtel videt co napise RT do revizni zpravy, proc ten rozvadec v te koupelne nemuze byt...   ;)

Milan Karvánek:
TO: Martin Novák> ad.1. jasně, mohl jsem číst pozorněji  o:-)
ad.2. není to tam takhle přímo "rozvaděč nesmí být v koupelně",  jistě by se našlo zdůvodnění přes to co je ve které zóně povoleno, opět rozvaděč uveden není. Nicméně norma ČSN 33 2000-7-701 "Prostory s vanou nebo sprchou..." Takže tato norma se rovněž vztahuje třeba na obývací pokoj o ploše 60m2 s vířivou vanou. Tam by asi rozvaděč v prostoru mimo zóny být mohl, bude-li splňovat krytí IP podle vnějších vlivů.  :)

Martin Novák:
Citace: Milan Karvánek  24.02.2007, 23:05

Takže tato norma se rovněž vztahuje třeba na obývací pokoj o ploše 60m2 s vířivou vanou. Tam by asi rozvaděč v prostoru mimo zóny být mohl, bude-li splňovat krytí IP podle vnějších vlivů.  :)

Ted jste mi pripomel jeden vtip:

Vite co je pro Ceskeho rychlozbohatli ka skutecne velky obyvak?

Je to mistnost, kde v koute nenapadne stoji terarium, a v nem se v bazenku rochni hroch...  ;)   :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana