Nemáte nějaký odkaz na českou verzi oficiálně nepřeložených ČSN EN?

<< < (2/5) > >>

Jan Damborský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  18.11.2020, 19:23

Jo? A proto se zdražil přístup k normám o 110%? To jako fakt nemají na jednoho, dva překladatele? Tady něco nevoní.

Jak jsem nakoupil, tak prodávám - shodou okolností jsem si tam nechal tisknout právě zmiňovanou ČSN EN 62 446-1.
Jinak koukám, že sněmovní tisk č.644 míří k podpisu prezidentovi, takže se snad v blízké budoucnosti dozvíme, jak se to s tím placeným přístupem vyvine.

Miroslav Minařík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  18.11.2020, 19:23

Jo? A proto se zdražil přístup k normám o 110%? To jako fakt nemají na jednoho, dva překladatele? Tady něco nevoní.

Protože jsem už dlouho členem TNK 21 (spíš pozorným pozorovatelem),  tak bych jen dodal, že nejde o nějaké tuctové překladatele, kterých jsou plné ulice ale o člověka oboru znalého a vládnoucím více jazyků. A těch tedy není poskrovnu jako šafránu, ti fakt nejsou.

Koneckonců jeden kvalitní překladatel by tu byl i zde v diskusích (člen TNK22),  ale teď je zaneprázdněn výchovou štěněte a tak odborná zábava jde stranou.
 (dance)

Jan Alin:
Vývoj v této oblasti mě také zajímá. Až se počet nepřeložených norem rozšíří natolik, že dojde k nějakému většímu průšvihu, jsem zvědav jak dopadne případný spor.
Jaká je právní závaznost předpisu/normy, který není vydán v úředním jazyku? Může se do budoucna stát že na elektrikářích budeme požadovat dodržení předpisu psaném třeba čínsky, japonsky, maďarsky .....?

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Alin  22.11.2020, 11:56

... dodržení předpisu psaném třeba čínsky, japonsky, maďarsky .....?

Myslím, že IEC normy v těchto jazycích nejsou.

Georg Karásek:
Citace: Miroslav Minařík  22.11.2020, 12:15

Myslím, že IEC normy v těchto jazycích nejsou.

Neni to o tom v jakym jazyce jinym nez nasem co je,paklize to ma bejt u nas zavazny,musi to bejt k mani v cestine,spravne prelozeny..... .......

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana