Proč jsem ve vypínači naměřil 140V?
Kudykam:
Mám novostavbu a po kompletní zavedení elektřiny a zapojení rozvaděče elektrikářem sem začal zapojovat světla v místnostech. Došel sem ale k jediné místnost v domě, která ma dva světelné okruhy a každý spínání ze dvou míst v místnosti.
Po zapojení žárovky, ale nesvítila tak sem začal proměřovat a zjistil že na obou vypínačích u dveří, kam je přiveden i přívodní kabel je jen 140V.
Jaké jsou možnosti že něco takového mohlo vůbec vzniknout? Je možný problém ve špatném zapojení nebo jiné záhada?
Původní nesmysl: (Nízké napětí (140V) ve vypínači domovního osvětlení, příčinna?)
Jiří_Hrubý:
Když měřákem z BAU naměříte 140V, může to být od přeseknutého kabelu zedníkem či instalatérem, až po chybu v zapojení, kterou lze odhalit pohledem do PD.
Dovlečte tam za ucho toho odborníka, co to dělal a dílo reklamujte a dokud nezjedná nápravu, neplaťte fakturu.
Václav Třetí:
Když měřákem za 89,- naměříte 140V, tak mnohdy stačí komutovat zkušební hroty a naměříte něco úplně jiného, třeba přes 300V. Na zkoušení elektroinstala ce používejte vadasku, pokud možno starší typ s elektromagnete m. Ty jsou nejspolehlivěj ší.
Jiří Schwarz:
Pokud se citlivým měřákem naměří 140V (nebo i trochu jiná hodnota), naznačuje to, že měříte nějakou naindukovanou energii a je nějaký problém "na začátku okruhu", resp. někde před místem měření je to odpojené, vypnuté, přerušené, chybně zapojené...
Vít Rotrekl:
při zapojení 6-7-6, nebo nedej bože s doutnavkou, lze naměřit fázovkama a podobnýma hračkama divoký věci.
Pán co neví Kudykam, píše že měřil napětí ve vypínačích, ale proti čemu? Jestli měřil koresponďáky proti sobě? Nebo měřil výstup z posledního vypínače do světla? Nebo měřil přívodní fázi proti koresponďáku?
Podle mě jsou nějak dodivočený koresponďáky mezi sebou, resp. mezi těma dvěma světelnýma vývodama. Myslím, že by nebyl první elektrikář, kterej s tím bojoval, každej jsme si tím prošli. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana