Jakou musím dodržet vzdálenost sloupu VO od venkovního neizolovaného vedení nn?
Pavel Ryšavý:
Omlouvám se, nějak jsem se do toho zamotal, odvolávám co jsem napsal.
1. bude nový sloup VO, čili rozšíření stávajícího VO?
2. napájení z obvodů VO, ale VO je vedeno po sloupech distribuce? Nebo je to z hlediska distribuce nový odběr?
3. ve které fázi jsme, projektujeme nebo už kopeme patku pro sloup?
4. bude to sloup u sloupu, nebo někde uprostřed průvěsu, kde s vedením hodí vítr čtvrt metru na každou stranu?
(vzhledem k tomu, že se bude žebřík montéra opírat o sloupy distribuce nn tak vás vyjadřovačka nemine, i kdyby platilo že se jen odbočí z rozvodů VO)
Postupoval bych: projekt -> vyjadřovačky -> kopeme
Možná by bylo vhodné si nechat vypnout vedení na ty dvě hodinky, než se usadí sloup v patce.
Jiří_Hrubý:
Vzhledem k navázanosti na zařízení distribuce, platí 33 3302.
Na stavbu stožárku s lampou metr od drátů vypínat? No když se někomu chce čekat měsíc v době, kdy se může stát, že bude vypínačka zrušená, protože vůbec nesouvisí s distribucí, není úplně nejlepší nápad. Když se staví ocelák blízko linky, dává se na něj kus deky (izolační).
Lampa bude připojená jak? Snad ne vzduchem, převěsem od sloupu na stožár? To je nepříliš tolerované řešení, protože to překáží plošině.
Obecně se to dělá tak, že se udělá svod z VO do SP100, kam se napojí kabel do lampy.
slower:
bude to nový sloup do nových základů, napojeni z tohoto venkovního vedení do SP100
projekt je ale neřeší tuto vzdálenost, už je vykopáno
pokud tedy platí těch 300mm tak to vyjde, bude to asi cca 1m od sebe
(poklona) za odpovědi
Pavel Horský:
1m by měl být v pohodě. Nenapadá mě, proti čemu by to bylo.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana