Jak zjistím dle instalovaných spotřebičů správnou sazbu energetiky?

<< < (5/5)

Josef Náhodný:
Citace: Jiří_Hrubý  01.11.2020, 13:56

Tak mi Pepo vysvětli, proč E.on v https://www.eon.cz/-a86777---B0ChIEVK/prehled-cen-distribuce-2016
https://www.eon.cz/-a166287---_VOPfsih/prehled-cen-distribuce-2019-domacnosti-pdf
Nikde pro D57d neuznává akumulační topení. Pro akumulaci je D26d.
A ERÚ je tím orgánem, který vydává m.j. výkladová stanoviska, kterými se sjednocují podmínky pro všechny prodejce a distributory.

Jako že když někomu budu chtít zajistit sazbu, tak to napíšu tak, aby ji dostal, to víme, on to nikdo zpětně zkoumat nebude, ale celou dobu tady řešíme rozdíl mezi akumulačním topením a akumulačním ohřevem TUV.

Výborně, tak je v tom jasno, gratuluji.

Mimochodem tady celou dobu řešíme, jak správně postřehl ACEOF ACES, s kým komunikuje zákazník: s distributorem nebo s ERÚ? O tom je celé tohle vlákno, o ničem jiném.

Zákazník žádá, seznamuje se s podmínkami, plní podmínky, podepisuje smlouvu, platí a užívá si služeb distribuční společnosti. Nikoliv ERÚ.

Jiří_Hrubý:
Já v tom mám jasno od začátku, ERÚ nadiktuje podmínky, distributor a prodejce se jimi řídí.
A když už si hrajeme na slovíčka, tak sazba se nedohaduje s distributorem.

Emanuel Kocián:
V první řadě je potřeba si přiznat, že sazbu si v zásadě nevybíráte. Ale je vám určena, resp. povolena. Nárok bez jakéhokoliv dokazování máte v zásadě pouze na D02 nebo D01 - protože je měrně nejdražší. O jiné sazby se musíte v zásadě poprat (dokázat, že na ni máte nárok),  ty si nevybíráte.
Mezi sazbami jsou stále výrazné křížové dotace, a tak není v zájmu ERÚ, ani distributorů přiznávat lidem vyšší sazby (cokoliv lepšího než D02, ale typicky hlavně sazby D3x a vyšší),  pokud vyloženě nemusí. Tyto sazby jsou totiž reálně dotovány nadnormálovými odběry D02-kařů (domácnosti, co mají odběr 4-5 MWh ročně a více). Tuto nespravedlnost měla v zásadě potlačit nová tarifní struktura, ale ta byla smetena ze stolu jako něco, co nevede k úsporám.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana