Jak zjistím dle instalovaných spotřebičů správnou sazbu energetiky?
Daniel Reiský:
V rodinném domě mám instalován bojler na 230V o příkonu 2kW a kombinovanou akumulační nádrž propojenou s kotlem na tuhá paliva a s topnou spirálou 400V 7,5kW.
Poradíte mi, jakou sazbu u společnosti E.ON mohu požadovat?
Blokování spotřebičů bude zajištěno. V současné době je instalováno pouze jednosazbové měření, jedná se o chalupu, která bude do budoucna určena k trvalému bydlení. Jistič před elektroměrem je 3 x 25A (24,7A, starý jistič).
Zdeněk Friedrich:
Bez prohlídky na místě bych navrhnul D26d, ale…
Jistič 24,7 napovídá, že se bude jednat o starý elektroměrový rozvaděč, který s největší pravděpodobnos tí nebude splňovat současně platné připojovací podmínky distribuce. Doporučuji se spojit s místním elektrikářem s §8 vyhl. 50/78 Sb., který může s distribucí sjednat odplombování a na místě zjistí skutečný stav.
Posoudí stav elměrového rozvaděče a HDV, a udělá kalkulaci. Potom se můžete rozhodnout, zda-li se změna z vaší současné sazby bude rentovat. Předpokládám, že máte D02d.
Všechny základní informace najdete na www.eon.cz
Daniel Reiský:
Jedná se o starou rozvodnici, ale ve spodní části to snad na HDO připraveno je. Elektroměr je "utopený" pod krytem a není vidět. Posílám foto
Daniel Reiský:
Citace: Daniel Reiský 16.10.2020, 16:15
Jedná se o starou rozvodnici, ale ve spodní části to snad na HDO připraveno je. Elektroměr je "utopený" pod krytem a není vidět. Posílám foto
Zdeněk Friedrich:
Ano, klasika tak nějak jsem si to představoval. Příprava na dvoutarif není, elektroměr za krytem, absence výrobních štítků obou rozvaděčů. Typický příklad.
Nemyslím, že by se někdo hrnul do tzv. předrátování elektroměrovéh o rozvaděče a chtěl se tak automaticky stát výrobcem rozvaděče. Bez kvalifikovanéh o elektrikáře na místě se neobejdete.
To je vše co vám tady zdarma může poradit každý elektrikář.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana