Jak se v roce 2020 vměstnat do stávající sazby energetiky?
David Hruda:
Citace: Jiří_Hrubý 29.09.2020, 18:38
ITM 1x16A
ITM 1x16? T?
Btw v létě jsem něco řešil u ČB chaty s ITV 10A a když majitel viděl můj tázavý výraz nad množstvím spotřebičů (boiler, pračka, myčka, sporák, MW, čerpadlo...), rovnou přiznal upravený štítek jističe.
Rozvodak:
Citace: Miroslav Minařík 29.09.2020, 15:42
Což takhle navyšovat příkon vždy na jeden týden v měsíci? Nebo mít tři týdny v měsíci zbytečnou rezervaci příkonu?
Tak to je samozřejmě nesmysl, pokud se bavíme o připojení k veřejné distribuční síti. Pokud se neřeší finance, nevyužitý příkon ničemu nevadí. Podstatné je, že je kapacita když je zvýšený odběr. ;)
Citace: Miroslav Minařík 29.09.2020, 21:06
Chlapi, lepšíte se! (dance)
Asi by se mi líbil ten pípak s nahazovačem! (drinks)
Ale zřejmě to nebude na dnešní době chytrých květináčů, štaflí a stoliček moc cool inteligentní řešení.
Docela zajímavé jsou moderní "pračko-sušičky". Programování přes apku pomocí wifi.
Citace: David Hruda 29.09.2020, 23:02
ITM 1x16? T?
Btw v létě jsem něco řešil u ČB chaty s ITV 10A a když majitel viděl můj tázavý výraz nad množstvím spotřebičů (boiler, pračka, myčka, sporák, MW, čerpadlo...), rovnou přiznal upravený štítek jističe.
Takových bude.
Spíš je otázkou času, kdy se tímto bude zabývat místní distributor a bude vyžadovat nápravu.
Již nějakou dobu to lze zjistit na místě a podle nadměrné spotřeby. Taky z registrů digitálního elektroměru..
František Šohajda:
Citace: David Hruda 29.09.2020, 23:02
ITM 1x16? T?
Někteří si myslí že ušetří!!Než aby to měli ofiko!
Ale dnešní distribuce zná jen včetně 1x25A a v této ceně je vše i těch 1x16A!!
U tří fází je to jiné....
Také jsem takových lidí vyslechl! ;D
Radim Strycharski:
Citace: Petr Liskar 28.09.2020, 23:31
CML v mém případě ovládá všechny body elektroinstala ce, tedy i každou jednotlivou zásuvku. Neboli jinak - každý zásuvkový obvod je spínaný a obsahuje právě jednu zásuvku...
Tohle je zásadní podmínka celé úlohy, která by neměla zapadnout. Jistič před elektroměrem 1x16 A, za kterým je 1x10 A pro zásuvky a 1x10 A pro světla, je neřešitelný nesmysl. Tak si musíme na začátku říct, jestli, co zásuvka, to obvod, anebo je to garsonka z roku 1970, na kterou kromě chytrého řízení nechci jinak šáhnout.
Jan Yossarian:
Citace: Petr Liskar 28.09.2020, 23:31
Pokud vybereš spotřebiče tak, aby jim výpadek proudu při chodu nevadil (například aby pračka pokračovala po obnově napájení v pracím programu), pak tyto spotřebiče odepneš jako první.
Ono až tak moc nevadí - takové spotřebiče mají vysokou spotřebu nějakých 10-15 minut během svého cyklu.
Výjimkou v tomto odpínacím pravidle je trouba - tam by mohlo dojít během pečení něčeho citlivého k nelibosti obsluhy, ta tedy jde pod nůž až v druhé řadě.
Takhle ne. Obecně je povolené vše a zatínám tipec až když začíná být zle. A to ještě mírně konzervativně, anžto nadproudová spoušť u jističe je konzervativní také a daleko víc...
Souhlas.
CML v mém případě ovládá všechny body elektroinstala ce, tedy i každou jednotlivou zásuvku. Neboli jinak - každý zásuvkový obvod je spínaný a obsahuje právě jednu zásuvku...
Tato poznámka se mi líbí. Základní úvaha musí být tabulka možných alternativ. Ne všechno je žádoucí blokovat nebo to uprostřed provozu přerušit. Neexistuje už nějaká přehledná tabulka pro orientaci?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana