Je možné, že set top box probíjí?
Peter Munka:
Napatie samo o sebe merane multimetrom s vysokym vstupnym odporom je normalny stav, tych 125V je pekna polovica z 230V, klasika, dva rovnake kondenzatory medzi L a N.
Desi ma tych 0.21A, to by musel mat kondenzator okolo 3uF, co vylucuje napriklad omyl vo vyrobe a osadenie kondenzatora s vacsou kapacitou. Tych 3uF by tam ani fyzicky nevoslo. Spojenie primaru a sekundaru spinaneho zdroja by to vysvetlovalo skor. Optoclen v slucke spatnej vazby regulacie napatia to nebude, to by nefungoval cely STB. Co tak problem v trafe, niekde uprostred primarneho vinutia spojenie so sekundarnou stranou ? Nieco by naznacilo zobrazenie unikajuceho prudu ako ubytku napatia na odpore zapojenom na PE osciloskopom.
Pavel Horský:
Docela mě zajímá ten zákon, kde je uvedeno, že případné odškodnění poskytuje výrobce (dovozce). Zkuste si o tyto informace u prodejce vyžádat. Dle mého soudu je to nehorázná blbost. Vše by teď mělo jít právě za prodejcem, neboť s ním jste uzavřel smlouvu koupí toho šmejdu.
Václav Třetí:
Citace: Radek Luža 05.09.2020, 08:07
, , , protékající proud vůči PE vodiči je 0.21A.
To je strašně moc, nevznikla při měření někde chyba? Přiznám se hned a dobrovolně, při prvním čtení tohoto vlákna mně uniklo, že uvádíte proud o tři řády vyšší, než by měl být. Myslím, že i kol. Schwarz si to neuvědomil. Zkuste měřit proud i napětí proti zemi (PE) znovu a při obou polohách síťové vidlice v zásuvce.
Obvyklá odrušovací kombinace kondenzátorů je 100nF mezi přívody L - N a dva kusy 2 až 5 nF mezi L - PE a N - PE u spotřebičů ve třídě I a u spotřebičů ve třídě II je střed těchto kondenzátorů zapojen na kryt spotřebiče nebo na společný pól sekundárního napětí zdroje. Proto může na krytu vzniknout napětí proti zemi blízké polovině síťového napájecího napětí - jedná se o kapacitní dělič. Změřit to lze pouze měřícími přístroji s vysokým vstupním odporem, což je většina digitálních multimetrů, které mají při měření napětí konstantní vstupní odpor 10MOhm. U přístrojů ručkových, které mají vnitřní odpor 1 až 10kOhm/V naměříte pouze několik V.
David Hruda:
Také jsem si hodnoty 0,21A nevšiml a též se přikláním k chybě měření.
Takový přístroj by nebylo možné připojit do zásuvky za chráničem, ihned by vybavil.
Jiří_Hrubý:
Nevybavil, protože by to nepoznal.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana