|
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 02.09.2020, 20:06 » |
|
Nevím, výhrad mám mnoho.
Není to přístroj vhodný pro silnoproudé použití. Nemá proudové rozsahy. Nemám pro většinu použití rád automaty, zejména pokud nejdou přepnout trvale na potřebný rozsah. Na stránkách ... nejsou všechny potřebné informace. Úplně největší problém bývalo ovšem zastoupení v Jeseniově ulici v Praze na Žižkově, tam byli neochotní a zřejmě nespolehliví zaměstnanci, kdysi jsem tam něco objednal, mělo být dodáno nejprve za týden, pak za 14 dní, nakonec se ozvali za dva měsíce, zboží bylo jiné než objednané (horší provedení) a dražší. Nyní jsou v Tiskařské ul. v Hostivaři, ovšem osobní zkušenost nemám.
P.S. Když se hned po revoluci objednávalo podle německého katalogu ze skladu v Chodově u Karlových Varů, tak jsem byl spokojen.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 02.09.2020, 20:59 » |
|
Nemá proudové rozsahy.
Nemá, protože to proud měřit neumí. Je to mrňavá krabička. Můj kolega má podobnou a pochvaluje si její velikost. Že to není měření, ale hrubý odhad mu nevadí. Můj argument, že na to samé mám zkoušečku nebere. Jestli jsem to správně pochopil, je to OEM přístroj, který nabízí i celkem renomované firmy. Od jedné mám v kapse klešťák, který stál asi 6x tolik, má kalibraci, umí měřit i proudy, včetně TRMS a DC a je jenom o něco málo větší.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 02.09.2020, 21:53 » |
|
Dívám se na většinu multimetru v laboratoři. Rozměry většinou 180 x 90 BT 22 má rozměr 130 x 65, prostě "do dlaně". Umí měřit od 1 mV, hlasitá prozvoňovačka i optická
Když prostudujete celkem slušný Manual, tak najdete spoustu zajímavosti. Dneska již tyto přístroje nejsou "čínská hračka". Prostě do 10 eura nekoupíte ani měřící hroty. To, co ten přístroj umí, tak je to cenová bomba.
Multimetru v dílně není nikdy dost.
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 02.09.2020, 23:07 » |
|
Máte na měřáček za 300kč docela velké požadavky kolegové.
Jo, není dokonalej, ale na tahání mezi nářadím asi dostačující. Také mám ve výbavě kvalitnější přístroje (třeba Kyoritsu KEW MATE2001) ale vystačím si dost s Fluke "vadaskou" (T150). NIcméně stále mám něco podobného jako je zde představováno, "pohozené v autě." Jak píše Honza B., multimetrů není nikdy dost. Jen nechtějte od přístroje za 300kč věci, které dostáváte od 1000kč výše. Přijde mi to trochu nespravedlivé a poznámka o tom že bych se díval špatně na RT který by to vytáhl z nářadí špatně, je přímo podpásovka, když si tento přístroj nedělá nároky na nějaká revizní měření. Jasně se zde píše rychlá a jednoduchá měření. Nic víc. Mám spíš zkušenost s tím, že mnoho elektrikářů, včetně RT, má dobré drahé přístroje a přitom neví co a jak měří a hlavně jak to pak vyhodnotit.
PS: jak chtít po trabantu rychlost 180km/h a spotřebu 5l/100km
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 03.09.2020, 07:05 » |
|
Zaujimave, cinska hracka najnizsej kategorie na vysokoodbornom webe ?
Certifikovaná CAT III není hračka nejnižší kategorie. Je to užitečný měřící přístroj. Nedávno jsem koupil přístroj MAX600 PLUS ze stejné provincie za 200 euro. Je to VF přístroj srovnatelný ve stejné kategorii na trhu, ale za 1000 euro. Zase cenová bomba, která ovlivnila komentáře od Kalifornie až po Japonsko. Nanotechnologi e se derou do měřících přístrojů. Jak to "číňané" dělají moc nechápu. Máme dvě možnosti. Přihlížet a kritizovat, anebo prakticky vyzkoušet. Zde na webu je to skvělá informace.
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 03.09.2020, 10:37 » |
|
Podľa môjho by revizák, ale aj elektrikár a opravár mal mať vo výbave len také meráky, čo majú v návode uvedené že sú v súlade s normou 61557, a pod ktorých namerané hodnoty sa dá aj oficialne podpísať
Tak to byste mi pěkně prodražil kufr. Mám tam kalibrovaný sdružený revizní přístroj a kalibrovaný klešťák na uzemnění. To jsou přístroje, které uvádím v revizi a kde se i podepíšu. Na to, abych zjistil, jestli je něco pod napětím a není to indukce mi stačí zkoušečka. Ani jednu kalibrovanou nemám. Vy ano? Pak mám klešťový multimetr, který má kalibraci pouze od výrobce. Takže celkem k ničemu, obvykle to není akreditovaná laboratoř. Potřebuju zhruba změřit proud nebo napětí a na to kalibraci nepotřebuju. Je to orientační měření. Termokamera má taky kalibraci pouze od výrobce. Mě ani tak nezajímá přesná teplota spoje, ale zda není výrazně teplejší, než okolí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 03.09.2020, 11:57 » |
|
1) Tady někdo uváděl, anebo v návodu k BT 22 je uvedeno, že tento přístroj se má používat pro Revize EZ ?
2) Také si myslím, že většina naměřených údajů a to i při revizi EZ jsou pouze orientační
3) Již zde psal HF, že se pokoušíte srovnávat něco s nesrovnatelným .
4) V dílenské laboratoři mám spoustu multimetrů a jiných měřáků bez kalibrace. Také mnoho měřících přípravků..... co je na tom špatného?
Může se někdo podělit se zkušeností, ten kdo jej vlastní?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 03.09.2020, 21:28 » |
|
Kebyže napr. nameriam 233V rovnako na BT22 i na svojom kalibrovanom XA,
Pokud naměřím 219V nebo 243V takovou hračkou. co mi to řekne? Nevím, jak vám, mě docela dost.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|