Je možné blokovat páčku jističe před elektroměrem?

<< < (4/5) > >>

Jan Franěk:
Citace: Jiří Schwarz  30.08.2020, 12:33

Nechci a z jistých důvodů bych ani neměl napsat kde jsem se s tím setkal:
- byl problém při kontrole jistého okruhu pro námi servisované zařízení co změřit a co ne, protože to bylo za chráničem a ten byl ve skříni se speciálním zámkem a klíč měla jen firma, co si tam nasmlouvala servis elektrorozvodů  (zle)

Ale to už se jedná o něco jiného. V průmyslu máš také zamčené rozvaděče a klíče od nich má jen údržba. V případech nouze jsou k dispozici stop-tlačítka. Zde se probírá hlavní vypínač pro RD, tedy pro celý objekt.
Už jsem to psal. V mém okolí a tam kde jsem kdy pracoval, nepamatuji že by s tím byl někdy problém. Dokonce ani v panelácích, kde je vedle sebe přístupno mnoho jističů a často nejsou mezi sousedy zcela dobré vztahy. Pokud k tomu někdy dojde, spíš je to způsobeno omylem a díky chybějícím popiskám jističů.
Ani PRE tyto rozvaděče nezamyká. Jen pojistkové skříně, tedy to co je bez plomb a navíc neměřené.

Mě to trochu zavání paranojou  ;) (bez urážky)  Opravdu se to řeší až když je potřeba.
Nicméně nevidím zde žádné reakce a další názory či vysvětlení tezetele.  :-\

Jiří_Hrubý:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  30.08.2020, 11:32

Na zámek "F" stačí čápovky. Nepleteš si to s klíčem "A" (energoklíč)?

Citace: Pavel Horský  30.08.2020, 11:05

A když pak odběrateli vypadne hlavní jistič před elektroměrem, musí zavolat výjezd montážní čety ČEZ? Nebo jak si ten jistič nahodí? Těžko dostane "F" klíč.

Na zámek F pákovky nestačí, hasiči by mohli vyprávět.
Takže "A" je nadřazený zámek, některé prostory rozvoden, dálkové úsečníky...
"B" je běžně používaný pro rozvodná zařízení od stanic, přes ÚO, po některé rozpojovačky.
"F" je určený zákazníkům, v případě, že mají měření ve stanici, nebo mají stanici servisovanou distributorem, osazuje se však jen na stranu deionů, či multivertů, dozadu se dává "B".
"F" se používá i v případech, kdy je zařízení na pozemku, kdy se osazuje na vrátka, nebo závoru.
Od "F" má zákazník kartu a může si dělat klíčů kolik chce.
Celé se to točí okolo jednoduchého, léty osvědčeného, systému generálního klíče.

Pavel Horský:
TO Hrubý.......ně jak mi nesedí vaše odpověď s příspěvkem kolegy Svejkovského. Jeden z vás má v těch klíčích docela hokej.

Jiří_Hrubý:
Já jsem na tom, že řeč je o efku, o kterém píše kol. Kvita.
 Možná mám mezeru a existuje ještě F zámek jiný, rád se poučím, já znám jen Abloy 330, který používá ČEZ a klíče k němu mají výše popsanou hiearchii.
Takže polopaticky řečeno zaměstnanec se do zákazníkova zámku dostane, ne však jiný zákazník, ovšem zákazník se nedostane do zámků A a B, stejně jako se tam nedostane odečítačka, protože nemá dostatečnou kvalifikaci. Ta má klíč C, kterým otevře jen zákaznické zámky.
Pryč jsou ty časy, kdy existoval jen zelenej a stříbrnej.

Jiří_Hrubý:
Nelze editovat…
Teď jsem kouknul znova na příspěvek p. Svejkovského a už jsem v obraze, bylo to o koze a o voze, teď jsem si teprv všim přílohy…

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana