Je možné blokovat páčku jističe před elektroměrem?

(1/5) > >>

inkayacu:
Vzhledem k tomu, že jistič před elektroměrem je venku chráněn pouze šestihranným klíčem, kdejaký vandal je schopen ho otevřít a vypínat. Je možné tomu nějak zamezit nebo aspoň zkomplikovat? Použít blokaci, nebo hlavní jistič mít v samostatném klíčem uzamykatelném rozvaděči?
Chápu, že kdyby hořelo, tak mají hasiči drobnou komplikaci (ale ti by klidě odstřihli jakoukoli plombu či zámek).

František Šohajda:
Vzhledem k tomu, že máte vždy platné připojovací podmínky distributora a tam je uvedeno jaký má mít elměr. rozvaděč
 klíč (čtyřhran 6x6 a podobně) tak tam nelze dát něco jiého, i kdyby vám to vandal vypínal 10x za den!!

To je už něco jiného -trestní oznámení a podobně....

Hasiči nepotřebují žádný klíč od elektroměráku!! (dance) Ti vytahují pojistky v HDS! ;D

Jakub Hasala:
Jak píše pan Šohajda:
Ne.
Doporučuji si pročíst připojovací podmínky E.ONu, jak jsem psal již v jiném vlákně.

pegas100:
Eon nařizuj,  čez doporučuje   6x6mm

inkayacu:
Problém je, že v připojovacích podmínkách je uvedeno pouze, že elektroměrový rozvaděč nesmí být uzamykatelný. Ale nenašel jsem tam nic o zajištění páčky jističe. Proto jsem položil dotaz zde zkušenějším doufaje, že třeba někdo řešil obdobný problém a může se tedy kvalifikovaně vyjádřit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana