Musím po osazení elektroměru provádět nové certifikace či zkoušky rozvadece?

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Já  to tak nějak chápu, dneska musí člověk studovat všechno, nechce-li být o.ebán nějakou lehkoživkou...
Nicméně je velmi vhodné, aby revize RM neproběhla od stolu, dle vzoru ctrl c ctrl v, protože pak se snadno stane, že neodpovídají typy a průřezy skutečně použitých kabelů, charakteristik a jističe, někdy i jeho hodnota, fyzicky někdy bývá osazen jistič s nevyhovujícím zkratovým proudem, nebo dnes už vyjímečně neschválený typ.
Proto je vhodné vše si před zaplacením práce/revize překontrolovat .
Dále je důležitá kompletnost rozvaděče, plombovací šrouby, nebo popisky na vodičích, které někdy spadnou a nemusí proběhnout osazení měření kvůli zdánlivé prkotině.

Miroš Jan:
To: Marek Kurzepa.

No pokud neuvažujete s nějakým elektrickým spotřebičem, a dobou blokování ve vysokém tarifu, je ten odkaz dobrý.
Pokud byste ale uvažoval v budoucnu s HDO (to je to blokování),  například elektrický boiler, podlahové elektrické topení, tepelné čerpadlo, tak je ten elektroměrový rozvaděč špatně, neb tam není místo na přijímač HDO včetně jištění HDO. :)

inkayacu:
No, maji tam i verzi s HDO. Este nejsem uplne rozhodnuty. Jakoze vyhledove neplanuju, na druhou stranu cenovy rozdil neni az tak velky a v budoucnu by to usetrilo zbytecne starosti. Uvidim, az to bude v kosiku :-)
Me spis slo puvodne o to, zda s tim musim pak jeste neco resit, nebo staci koupit a zapojit ( a zrevidovat)

Jirka Š. Svejkovský:
Původní dotaz není úplně mimo mísu. Kdo zaručí, že technik distributora nezapojí elměr chybně? Že se to dál neřeší je ovšem normální praxe.

Skříň s přípravou pro HDO bych volil určitě, včetně natažení ovládacího kabelu.

Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  28.08.2020, 10:25

Původní dotaz není úplně mimo mísu. Kdo zaručí, že technik distributora nezapojí elměr chybně? Že se to dál neřeší je ovšem normální praxe.

Dál se to neřeší, protože se předpokládá že technik distributora je ta nejodpovědnějš í osoba na konci celého řetězu. Vždyť to kontroluje i po RT a rozhoduje, zda elektroměr pověsí, nebo ne. To že i tito lidé dělají občas chyby, je jasné. Jsou to pořád jen lidé  (norm)  Nebo že bychom za nimi poslali ještě RT, pak na RT inspektory a pro jistotu ještě někoho dalšího?
Mě to mimo mísu prostě přijde. Certifikovaný rozvaděč na elektroměr, je instalován a následně zrevidován v souladu s PP. Celé to ještě překontroluje technik distributora. Mě to přijde dostatečné.

S tím HDO naprosto souhlasím. Sám jsem se snažil na to tazatele upozornit. Vynechání této přípravy je silně krátkozraké a od elektrikáře který by to svému zákazníkovi bez HDO připravoval, možná až neprofesionáln í.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana