Musím po osazení elektroměru provádět nové certifikace či zkoušky rozvadece?
František Šohajda:
Citace
Kdo zaručí, že technik distributora nezapojí elměr chybně? Že se to dál neřeší je ovšem normální praxe.
To se nemůže stát, technik je neomylný montér!! I když udělá chybu, je to vinou RT nebo montážníka!!Ne jeho. Je to ke srandě, ale je to tak ! ;)
Citace
Vždyť to kontroluje i po RT a rozhoduje, zda elektroměr pověsí, nebo ne.
Mám z nedávné doby podobnou příhodu!
Elektrikář osadil nový elměrák na místě starého, bylo to nad schodem v šířce rovaděče!!
Dalo by se polemizovat,bylo to tip top podle normy, přijel technik distribuce a řekl že neosadí elektroměr!!Majitelé už chtěli vše předělávat nad rovnou podlahu,po telefoním hovoru s nějakým vyšším vedoucím od distribuce, přijel autem nadřízený montéra , jednoznačně řekl, že může elektroměr osadit! Ten přišel duhý den nafouklý jak žába a dal elektroměr bez jedinné poznámky!!
Ještě že ho nevysekali a nepředělali!
Nebylo to přes žádnou známost!
Jiří_Hrubý:
Nevím, v kterém článku norma hovoří o možnosti umístění rozvaděče na schodišti, bude-li schod široký jako rozvaděč.
Nad schody dal rozvaděč blb, elektroměrář se držel striktně předpisů, resp. normy a jeho nadřízený, aby se nemusel dohadovat a papírovat, udělal raděj vola z elektroměráře a kruh se uzavřel, hezky česky se to o.ebalo... (dance)
Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý 28.08.2020, 18:55
...... hezky česky se to o.ebalo... (dance)
Jste si tím jistý? :o
Citace: František Šohajda 28.08.2020, 17:45
Dalo by se polemizovat,bylo to tip top podle normy,
Já zde čtu, že to odpovídalo normě. (norm)
Jiří_Hrubý:
Já zase čtu, že rozvaděč byl nad schodem, což je součást schodiště.
A mimo podestu nemá rozvaděč co dělat. Takže je to jednak o výkladu co je, nebo není schodiště, nebo schod a druhak o tom, jak to vypadalo na místě.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana