Je revizák automaticky aj obyčajný elektrikár?
Pavel Horský:
Citace: Jan Bocek 19.08.2020, 10:10
Potkal jsem mnoho šefmontérů, kteří jsou zároveň projektanti i RT.
Citace: Velký Bobeš 19.08.2020, 10:29
Já taky, ale takový projektant montér měl většinou projekt tzv. pod čepicí. ;D
Z osobní zkušenosti.
Dlouhá léta jsem se věnoval jen montážní činnosti.
Pak jsem se rozhodl, že povylezu o nějakou tu příčku a stal se ze mě RT.
Shodou náhod a osudu jsem pak povylezl na pozici projektanta.
A najednou jsem se musel rozhodnout, co vlastně budu dělat, protože montovat, revidovat a projektovat prostě nejde.
A tak jsem se rozhodl pro montáže.
Po pár chvílích jsem zjistil, že to byla špatná volba, tvrdě jsem pověsil montáže na hřebík a začal se věnovat zprvu zavrhované projekci.
Všechno opravdu dělat nejde.
Dnes jsem projekčně tak vytížený, že se mi vlastně do programu už nevejdou ani revize.
Jirka Š. Svejkovský:
RT bez §6 je nejzbytečnější člověk na stavbě.
Pokud se podívám na znění svého oprávnění, je to celkem jasné: Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení.
Takže pokud jako RT mám §6 (jakože mám), seknout do zdi mohu.
Peter Lovacký:
Išlo mi v podstate len o to, že keď v SR revizák po 5 rokoch absolvuje aktualizačnú odbornú prípravu (AOP) len na §24, tak čo s ostatnými dovtedy platnými osvedčeniami?
Som to myslel tak, že či prepadnuté osvedčenia s nižšími paragrafmi kvôli neabsolvovanej AOP nemôžu byť dajaký problém.... ale vyzerá to tak, že u nás v SR keď má dneska dakto hoci len na jednom svojom osvedčení pečiatku o AOP, tak ostatné sú po 5 rokoch bez AOP už automaticky prepadnuté, a môže ich všetky s kľudom vyhodiť...
Celkom by ma ešte zaujímalo, že jak slovenskí elektrikári (s §21,22,23,24) preukázateľne vykonávajú oboznámenia poučených osôb podľa §20, ods. 2, a že jaké o tom vydávajú doklady... a že či vôbec taký elektrikár dakde na Slovensku existuje.... :)
Pavel Horský:
Slovenské paragrafy mi opravdu nic neříkají. Je to pro mě španělská vesnice.
Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský 20.08.2020, 09:06
Slovenské paragrafy mi opravdu nic neříkají. Je to pro mě španělská vesnice.
Jjj, sa ani nedivím.... a tak trochu som aj zvedavý na váš prechod zo starej 50ky :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana