Je revizák automaticky aj obyčajný elektrikár?

(1/9) > >>

Peter Lovacký:
Možno na prvý pohľad hlúpa otázka, ale na Slovensku mi to podľa zákona 124/2006 a vyhl. 508/2009 vôbec tak nepripadá.

Jan Bocek:
RT elektro je ze své podstaty "elektrikář".
Záleží na smlouvě a naplní práce, zdá mimo činnost RT provádí i činnost elektrikáře.
Potkal jsem mnoho šefmontérů, kteří jsou zároveň projektanti i RT.

Ve firmě sro jsem měl dva RT, kteří občas při větších akcích vykonávali technický dozor, anebo byli vedoucí skupiny ( šefmontér). Mohli bychom položit také otázku, zda majster elektro je i obyčejný elektrikář. Nevím, zdá nějaký zákon zakazuje RT vzít do ruky šroubovák a jiný vercajk. Pokud existuje, tak je to divné vysvětlení zákona, nebo jiný pohled. Myslím ale, že by to nebylo normální. A v jednomužné firmě takové dělení ani není možné.

Velký Bobeš:
Citace: Jan Bocek  19.08.2020, 10:10

Potkal jsem mnoho šefmontérů, kteří jsou zároveň projektanti i RT.

Já taky, ale takový projektant montér měl většinou projekt tzv. pod čepicí.  ;D

Vlado Konrád:
Citace: Peter Lovacký  19.08.2020, 08:07

Možno na prvý pohľad hlúpa otázka, ale na Slovensku mi to podľa zákona 124/2006 a vyhl. 508/2009 vôbec tak nepripadá.

Je. Každý vyšší paragraf zahŕňa kvalifikáciu nižšieho. A tak pracovník s §24 E1 E2  môže riadiť činnosť podľa § 23 a pracovník s §23 môže  pracovať ako samostatný elektrotechnik .. Ako je to ale s §24-E5 a či môže vykonávať činnosť podľa §23 netuším. Ťahať dráty ale môže

(2) Revízny technik vyhradeného technického zariadenia elektrického môže okrem odbornej prehliadky a odbornej skúšky vyhradeného technického zariadenia elektrického vykonávať činnosť elektrotechnik a na riadenie činnosti alebo na riadenie prevádzky a vykonávať skúšku vyhradeného technického zariadenia elektrického po ukončení výroby.

nobody:

Pokud otázka zní, zda revizní technik je i držitel §6, tak určitě. I přes to, že někdo dokáže oddělit, já si nedokážu představit, že by revizní technik neprošel vše jako obyčejný elektrikář. To by pak byl namalovaný čert srovnávající texty!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana