Pamatujete? Bez panáka pálenky na sloup nikdo nelezl!

<< < (3/4) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: Kotlaba  13.08.2020, 10:14

http://mcu.cz/comment-n3677.html

Pokud narazím někde na webu na dotaz typu "Jak zapojit..." tak radím: "Pokud se na takové základní věci musíš ptát, nech to udělat někomu, kdo se ptát nemusí."

Jako jo, beru, ale taky by bylo záhodno mu říct, kde někoho takového sehnat, aby se realizace díla nemusela přesunout do příští pětiletky.
Zoufalý jedinec, páchá zoufalé činy.

František Šohajda:
Jako dítě školou povinné, si pamatuji pracovníky energetiky (dřívější) ,  že dojel připojit dům na el energii, vylezl z auta a padl na zem jako hruška, sotva se zbrchal ,  vzal z auta žabřík 6m a opřel ho na sloup energetiky (nebo si vzal stupačky na dřevěný sloup) a lezl zapojovat. Pod napětím dělal vše, odhadem tak 3,5 promile a více ... ;D ;D ;D
Čekal jsem že každou chvíli musí slítnout dolů  ;D ;D
Zajímavé, že neměli nikdy úraz, to dnes je jako z pohádky, samé bezpečností školení a úrazů jako máku!!
Čím to asi je?? (dance)

Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý  13.08.2020, 21:48

Zoufalý jedinec, páchá zoufalé činy.

A to má být jako omluva?

Citace: František Šohajda  14.08.2020, 09:41

Jako dítě školou povinné, si pamatuji pracovníky energetiky (dřívější) ,  že dojel .........
Čím to asi je?? (dance)

Nevím čím je podobný příspěvek přínosný. Dříve bylo taky mnohem méně nehod aut. Ale také jich bylo mnohem méně na silnicích.

Už zde zaznělo, že dříve většina lidí kouřila. Dnes je to skoro kriminalizován o. Prostě se změnil pohled na kouření a kuřák už nevypadá jako chlap z plakátu s velbloudem a většina lidí vnímá to, že normální je nekouřit. Stejné je to s alkoholem. To že v minulosti bylo něco obvyklé (ale už tehdy zakázané),  dnes už nic neznamená. Alkohol nemá v práci, obzvláště tak nebezpečné jako v blízkosti a pod napětím, nebo ve výškách, co dělat a neměl ani v minulosti. Nevím ale sám jsem pracoval pár let na montážích u RZ  a alkohol byl velmi přísně zakázán.

Václav Třetí:
Já tedy nepamatuji, že bych někdy potkal pracovníka RZ při práci podnapilého, ovšem dýchat jsem žádnému nedával.

Ovšem "vyjímeční jedinci" se najdou všude a v každé době. Nedávno jsem na jedné okresní silnici jel chvíli za vozidlem, u kterého byl řidič zřejmě dost unavený lihem, bylo to po 22. hod.,  tak se potřeboval dostat domů z hospody. Naštěstí brzy uhnul jinam, než jsem jel já, na předjetí to nebylo, silnice byla úzká i pro něho a to jel hodně pomalu.

A když už jsem narazil na alkohol a dopravu, tak vzpomenu na vyprávění mého otce o policajtech za první rep. Když zastavili opilého řidiče, tak mu prý ještě říkali: "Tak dojeď dobře domů".

František Šohajda:
Citace

Nevím čím je podobný příspěvek přínosný. Dříve bylo taky mnohem méně nehod aut. Ale také jich bylo mnohem méně na silnicích.

Je to odpověď na otázku tohoto vlákna!!
Naopak ,nevím co tu píšete o silnici? když ve vláknu je to o sloupu! (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana