Lze znovu použít přípojkové skříně elektriky a plynu v novém zděném plotě?
Radek Sukup:
Citace: Jiří Schwarz 12.07.2020, 22:14
Máte odvahu sem dát fotku otevřené elektroměrové skříně?
A také oblast, kde to je?
Různé "energetiky" mají různě radikální požadavky jak moc to při nějaké změně chtějí předělat podle aktuálně platných připojovacích podmínek.
Určitě, pozítří pojedu na pozemek, tak to vyfotím.
Radek Sukup:
Citace: Jiří Schwarz 12.07.2020, 22:14
Máte odvahu sem dát fotku otevřené elektroměrové skříně?
A také oblast, kde to je?
Různé "energetiky" mají různě radikální požadavky jak moc to při nějaké změně chtějí předělat podle aktuálně platných připojovacích podmínek.
Tak přikládám fotografie stavu obou skříní. Mé laické oko mi říká, že by mohlo stačit vymést pavučiny a skříně přepoužít.
Jasně, nebude to třeba vypadat v novém plotě úplně hezky, ale to je spíše estetika a otázka na manželku :)
Jinak je to v obci Zápy ve středočeském kraji.
Jan Franěk:
Pokud tyto skříně najdete ve schválených místním distributorem a budou v pořádku i po vybourání, tak jejich vzhled, přesněji nevzhlednost, se často řeší dalšími, nejčastěji nerezovými dvířky vezděnými před těmito skříněmi.
Jiří_Hrubý:
Elektroměrový rozvaděč O.K., plynová skříň zdá se začíná pelíchat, to se dá spravit nátěrem syntetickou barvou, SS160 tenkocement, tam bych vzhledem k připojenému průřezu silně zvážil osazení SP100.
Rozhodně bych se vyhnul nějakým maskovacím manévrům, jednak zakázková výroba krytů vyjde dráž a druhak se mnohdy zabrání přirozené ventilaci a skříň se začne potit až shnije.
Je to stejné fušerství, jako opravit opadávající omítku na cihlový chalupě polystyrenem a perlinkou.
Když už tam necháte tu tenkocementovo u SS 160, která sama o sobě není špatná, dbejte na zásyp vstupu, nebo vám vzlínající vlhkostí opět shnije a bude hnusně špinavá, jako je teď.
Jan Franěk:
Nedávno jsem byl za podobnými dveřmi po cca 3 letech a nezdálo se mi, že by elektroměrák byl více orezlý, než ten venku na dešti. Nerezové dveře měly vyvrtány dole na hoře otvory. Zřejmě kvůli plynu, který byl za nimi také schován.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana