Které obvody v dřevostavbě musí být chráněny chráničem 30mA?
Peter Lovacký:
Citace: Velký Bobeš 14.07.2020, 15:13
Je potřeba citovat přesně a nic nevynechávat (ochranu při poruše)! A rovněž je třeba mít na mysli změnu pojmu základní ochrana od r. 2009. :(
Podľa môjho netreba, bo ten čo ho naozaj zaujíma jaký je môj pohľad, tak ten pochopí o čom píšem
Citace: Peter Lovacký 14.07.2020, 13:34
Je to asi len môj pohľad, no mne príde celkom logické, že ....
No možnože ste učiteľ, neviem, ale môj názor naozaj nie je písomka čo ju treba opraviť... inakšie ja sa nerád naťahujem o somarinky, ale keď už ma chcete opravovať, tak vám asi ušlo že v tom článku čo ste mi odcitoval je ešte spomenutá aj neopatrnosť užívateľov... :)
Jan Franěk:
Můžeme se tady předhánět ve slovíčkaření a poměřovat si co chceme. Ve výsledku bylo na toto téma popsáno už mnoho (nejen) zdejších stránek.
Ale připomínám, že téma je jiné. Chtěl jsem pouze vysvětlit proč je dle mého názoru lepší použít rovnou více 30mA PCH, než použít do série "hlavní" PCH 300mA a třeba riskovat problémy s N vodičem. To by mohlo mít pak fatální dopad na mnoho spotřebičů, jak už známe z letité praxe. Tedy mi praxe napovídá že menší části celku = větší spolehlivost a méně případných škod, například v případě přerušení vodiče N na PCH.
Pak také to, že není mnoho obvodů u RD, které by "nemusely" být za 30mA PCH, ale že není mnoho důvodů, proč je za ně nezapojit. (jsme pořád v dřevostavbě - jen připomínám)
Ale pořád se motáme okolo PCH a přitom lze díky dotazu a znalostem tazatele předpokládat, že těch problémů tam může být mnohem více a možná i dost podstatnějších . Hlavně protože nemá projekt, o čemž jsem tak nějak přesvědčen, protože přestal úplně odpovídat a už se neshání ani po někom, kdo by mu byl nápomocen. Asi tuší větší problémy. Tedy snad alespoň tuší o:-)
Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk 14.07.2020, 16:11
Ale pořád se motáme okolo PCH a přitom lze díky dotazu a znalostem tazatele předpokládat, že těch problémů tam může být mnohem více a možná i dost podstatnějších .
Presne, súhlasím :)
A možnože keď Jirka400 popíše jak má skombinovaný bleskozvod z vnútornými SPD, tak.....
ja len že od firmy čo robí len podľa seba sa dá čakať hocičo i v jednoduchých stavbách
Radim Strycharski:
Centrální chránič 300 mA je nutný v případech, kdy je v dřevostavbě více okruhových rozvaděčů za sebou. Samozřejmostí by pak mělo být i provedení "S", těžko by se asi v takovém případě dalo obhájit, že selektivita není nutná.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana