Jak postupovat při svévolném odpojení HDO cizím elektromontérem?

(1/3) > >>

Richard A. Pupowski:

SVJ zadalo rekonstrukci rozvodů v domě, kde jsem vlastníkem jednotky.
Jednotka je vytápěná elektrické přímotopy a voda se ohřívá v elektrickém bojleru.
Mám schválenou a legálně instalovanou přípojku s dvousazbovým elektroměrem a HDO.
Včera mi pracovník firmy provádějící rekonstrukci oznámil, že objednali malou rozvodnou skříň, kam se fyzicky nevejde elektroměr a HDO, že mi HDO odpojí.
Zásadně nesouhlasím, což jsem ihned sdělil i distributorovi (E.On, Brno),  ovšem obávám se, že to s odkazem na projekt nebo cokoli jiného prostě udělají ...

Jak postupovat?
Jak zamezit svévolnému a neoprávněnému zásahu do zařízení, které by nutně melo za následek změnu odběrních podmínek.

David Hruda:
Neměl byste o tom spíše než s námi diskutovat s investorem, tedy vedením SVJ, které akci objednalo?

Sazbový spínač je majetkem distributora, s nímž máte smlouvu. Bez jeho souhlasu a příslušné změny smlouvy ho nikdo nemůže svévolně demontovat.

Jiří_Hrubý:
Tady se to bude odvíjet od toho, čí jsou ty rozvaděče na chodbě.
Distributor vám v tomto případě moc nepomůže, protože je povinností vlastníka mít OM ve stavu odpovídajícím PP, což bude, ovšem už ne pro dvojtaritf.
Nahlášení distributorovi byl rozumný tah, z důvodu zaevidování manipulace s měřícím a spínacím zařízením, která neproběhla z vaší strany a na NT tedy trvale  nejedete z vlastního přičinění.
Chyba je tedy někde mezi projektantam a realizační firmou, ale reklamovat musíte u investora.

Rozvodak:
Že někdo objednal malý rozvaděč,  je jeho boj. Musíte trvat na svém, ať si hoši seženou správnou skříň a tuhle si mohou naložit. Jak píše kol. Hruda, musíte na vedení SVJ, aby je zarazili.

Mám pocit, že si SVJ povolalo bandu pitomců.

Honza Veselý:
Věřte tomu ze neudelaji.
Jsem na svete uz 50let a tohle se nestalo.
Nahlásit rozvodakum z důvodu předběžné opatrnosti, mají nahrávané telefony.
 Docela určitě el.měrová skriň ( jeji vybaveni) neni majetkem SVJ ani tvým. A rozvodaci fakt hodne citlive reaguji když se jim do toho někdo hrabe.
Stačí upozornit, cožs udelal, ( analogie mam chalupu predseda MNV koupil louku a zmizel mi elmer. pilrek, ale elektrika mi jde ale nevim jestli je to spravne) a pujde to samo.
Pokud klidne spani, posli  rozvodakum na  obecnou kontaktni adresu že mám podezření. Naprosto  stačí volnym stylem:"je mi divne" a dále neřeš.
System se postara.
A prilezitostne vyměnit predsedu SVJ pač tam docela určitě došlo k chybné komunikaci.

H.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana