Jak postupovat při svévolném odpojení HDO cizím elektromontérem?

<< < (2/3) > >>

Richard A. Pupowski:
Tisíceré díky všem za odpovědi.

Nahlásil jsem E.On telefonicky i písemně, dosud žádná odezva. Dohoda s SVJ je prakticky vyloučená - podle mého nešlo o chybu projektanta, ale záměr předsedkyně SVJ. Schválnost.

Pochopil jsem, že když to udělají, odstraní "moje" HDO, distributor skříň nezaplombuje. Má to nějaké důsledky nebo to je stav, který může trvat léta a po celou dobu budu topit a ohřívat vodu  ve VT?

Peter Munka:
Neviem presne, aky mate zakon o bytoch, ale na SK mozete napadnut vysledok schodze na sude, lehota je pomerne kratka. Vas problem je skor pravny, nez elektro, zajdite za advokatom, nech spise najprv list na SVJ a ziada rekonstrukciu vykonat  tak, aky sa zachoval povodny stav. Dalej sa uvidi.
Co na to ostatni susedia ? Aky maju oni ohrev vody ?
Musi existovat zapisnica zo schodze majitelov bytov alebo pisomne hlasovanie, kde bude uvedene, o akom projekte sa hlasovalo, realizacne detaily budu v prilohe.

ACEOF ACES:
Viděl jsem to udělané takto, odběratel si najal odbornou firmu, která po dohodě s distributorem opatřila malý rozvaděč pro HDO, který namontovala vedle společného elektroměrovéh o rozvaděče a připojila ho do něj, nechala ověřit revizním technikem zda rozvaděč pro HDO i jeho připojení do elektroměrovéh o rozvaděče splňuje připojovací podmínky distributora. Po nahlášení distributorovi, přišel pracovník distributora osadil HDO a zaplomboval.

David Hruda:
Citace: Richard A. Pupowski  09.06.2020, 09:12

... Má to nějaké důsledky nebo to je stav, který může trvat léta a po celou dobu budu topit a ohřívat vodu  ve vt?

Nejvyšší čas navštívit právníka.

Ochrana pokojného stavu.

Lukáš Rotrekl:
Souhlas s Davidem, tady už nejsme u techniky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana