Kdo platí předělání přípojky při rekonstrukci vedení dle představ ČEZ?

<< < (4/4)

Kastner Lubomír:
Obrátil se na mě projektant s dotazem zda bych souhlasil s předěláním přívodu z nástřešáku do země. Že to chtějí předělat v celé části obce. Já nejsem proti, ale má to své ale. Ve všech RD v ulici jsou domovní rozvaděče bud na obvodové zdi, ale za vraty na pozemku majitele nebo dokonce uvnitř RD. Ale je tady i další problém. Ulice kde se má elektrika předělávat včetně veřejného osvětlení je podle katastru můj majetek v celé šíři. Musí být můj souhlas jako majitele pozemku a musí být zřízené i věcné břemeno? A kdo bude platit natažení přívodního kabelu k rozvaděči - majitel nemovitosti nebo ČEZ včetně nutných stavebních úprav.

František Šohajda:
Já jsem to absolvovat před 5 lety.....
Klasika, nástřešák, poj. skříň ve výši 3m nad terénem.Dělali celou obec po hl. silnici a pár domů mimo hl. silnici...Na mém majetku chtěl projektant udělat propojovací skříň a aby šlo spojit oba dva konce ulice při možném poškození jednoho kabelu (sichr pro odběratele). podepsal jsem souhlas s umístěním skříně na mém pozemku. Potom za 2 roky jsem dostal od ditribuce asi 3000 kč za újmu s věcným břemenem!Všecho předělali na své náklady, když měl někdo skřín v domě nebo někde mimo ,vše přepojili a dali podle nových norem. Mě dokonce udělali protlat pod vjezdem,mám ho zpevněný kari a betonem.Nechtě l jsem ho vysekat.Projek tant byl ochotný, že to projedná na distribuci protože do bude 3x dražší jak vysekání černými občany! O0
Jen jsem to stihl před zateplením tak to vypadá ,jaky by to bylo odjakživa.Sous ed měl zateplení, ale udělali to moc pěkně, je to sice vidět,ale nehyzdí to dům.
Mě to dokonce dali kabel do mezery v soklu s kamenů a opravili betonem,takže nic není vidět a je to tam nové.....

Vlado Konrád:
Citace: Kastner Lubomír  04.12.2025, 17:00

Ulice kde se má elektrika předělávat včetně veřejného osvětlení je podle katastru můj majetek v celé šíři. Musí být můj souhlas jako majitele pozemku a musí být zřízené i věcné břemeno? A kdo bude platit natažení přívodního kabelu k rozvaděči - majitel nemovitosti nebo ČEZ včetně nutných stavebních úprav.

Budeme to mať rovnako. Investíciu v plnom rozsahu platí ten, kto ju vyvolal ,  vo vašom prípade energetika, či už ide o rekonštrukciu alebo nové vedenie . Ak je to nové vedenie musí prebehnúť aj proces stavebného konania ( rekonštrukcia stačí ohlásenie) . Pred podaním žiadosti na stavebný úrad musí mať investor s vami uzavretú zmluvu o budúcej zmluve na zriadenie vecného bremena. Po skolaudovaní sa zriadi vecné bremeno podľa toho ako sa dohodnete. Bezodplatne, odplatne. Treba kontaktovať projektanta, ten v tom musí mať jasno.

Pavel Čermák:
Tak tohle mě čeká najaře, a jsme prý poslení kabelizace v našem městě. Asi se bude šetřit na
Dukovany.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana