Kdo platí předělání přípojky při rekonstrukci vedení dle představ ČEZ?
Rozvodak:
Citace: Rozvodak 02.06.2020, 21:40
Dříve to byla katastrofa. Po několika elekrifikacích máte za novou HDS v plotě další 2, 3 PS bez údržby, ze kterých porůznu vedou odbočky k měření. Spolupracují firma si to ulehčila jak šlo, zemní kabel napojili místo přívodu vrchního vedení na druhý pojistky... Marast.
U sousedů (0,5m na levo) bydlí ptáčci.
SP0 ze sedmdesátých let nahrazuje původní dřevěnou HDS která sloužila i jako skříň HDV. Později přepojeno na SP5 ve fasádě. Před rokem HDS přemístěna do oplocení. I tak to může dopadnout.
František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz 02.06.2020, 20:25
Když se podívám na druhou část naší vesnice, rozvody v zemi, předělané přívody do baráků... I když se "firmy" dost snažili, ve úplně všude se podařilo fasádu opravit tak, aby to nebylo moc nápadné.
A proto na novou fasádu "mám našetřeno ale nechvátám", spíše se těším, že "potom" vyhodím ten plecháč, kde je jedna polovina elektroměrová, a dám tam něco "hezčího", zmizí nám ten držák závěšáku...
Musím si i pohlídat montážní firmy....Nyní u mě probíhá překlad vedení z konzol do zemi !
Projektantem jsem si "domluvil" že přes výjezd z domu,kde mám novou zámkovku na větší zatížení (podbetonovaný pás pod ní) že udělají protlak. EON to schválil!
Jenže pracovníci (romové) montážní organizace si to chtěli zjednodušit, tak už rozebrali část zámkovky (necelou) ...Když jsem dojel domů , nastal poprask.Nevědě l jsem , co to za firmu dělá (byli už pryč) , tak jsem zavolal jednomu z vedoucích pracovníků EON co mají na starosti rozvody, co to dělá bl.y, že neumějí číst plány (já měl doma kopii)....
No to byl poprask druhý den ráno .....dostal jsem i omluvný email od majitele montážní
organizace!!
Sice už skoro pozdě, ale omluvili se že přehlédli projekt!!
Proto si to hlídejte!!
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Rozvodak 02.06.2020, 23:20
I tak to může dopadnout.
To je přece doplňková ochrana živých částí :)
Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý 02.06.2020, 21:35
...Jeden případ ze života- dělala se rekonstrukce vesnice, jedna chalupa byla připojená přes dva sloupy AlFe 25 VPS a z posledního sloupu AYKYz do HDS.
Protože majitel odmítl jakýkoliv zásah, postavila se HDSS u sloupu, z této byl proveden vývod na vzduch a ten se stal coby HDV majetkem odběratele.
Asi 2 měsíce zpátky fouklo a větev z ořešáku přetrhla nulák.
Chasník zavolal poruchovku, jenže chlapi odjeli s tím, že závada je v instalaci....
Ano, známe takové příběhy, něco podobného jsem zde již popsal před několika léty. Jediná polehčující okolnost byla, že v okamžiku předělávky bylo majitelce asi 80 let a v domě žila sama. Když došlo na problémy byla ještě o něco starší a opravu a předělávku nakonec ustála ve zdraví. Když elektrika přestane fungovat, pohled se zásadně změní.
Peter Munka:
Vzhladom na zmienky o malbe valcekom odhadujem celkovo "povodny stav" onej nehnutelnosti. Vid "doska s isticom na svetlo a zasuvky". Prekvapenim by nebola ani instalacia v kovovych rurkach a keramickymi oblukmi, nejake handrove vodice ... Teraz mate sancu za cudzie peniaze posunut sa vpred, staci pokracovat novym bytovym / domovym rozvadzacom a celkovou rekonstrukciou . Skor ci neskor vas to aj tak neminie.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana