Lze bod rozdělení PEN uzemnit na zemnění hromosvodu v domě?

<< < (2/3) > >>

Martinak4:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  26.05.2020, 19:27

Jak daleko je uzemnění? V pojistkové skříni distributora?

Je to cca 4 metry, ale v původním stavu cca 50 let.

Pavel Horský:
Citace: Martinak4  27.05.2020, 07:41

Je to cca 4 metry, ale v původním stavu cca 50 let.

Za 50 let tam vlastně už žádné uzemnění není.

Milan Hudec:
Citace: Martinak4  26.05.2020, 14:40

Malý domek 2+1 po rekonstrukci, po 2 letech jsem zjistil, že na nové elektroinstala ci (3x25A) není bod rozdělení vodiče PEN na PE a N uzemněno jak to má být dle normy, lze od toho bodu vést ochranný vodič(cca 7m) a připojit ho na uzemnění hromosvodu z domu?

Zřejmě by to němelo být ale je to určitě lepší než nic?
Původní zemnič domu po pracném hledání nenalezen, popřípadě jestli je lepší varianta koupit zemnící tyč ale přizemnit jinde.

Máte celkem problém, chce to obhlídku na místě od někoho, kdo dokáže pracovat nejen s normou (do normového stavu situaci zřejmě nedostanete),  ale jít i paralelní myšlenkovou cestou.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  27.05.2020, 06:16

...
Např. EPS je Elektronický Požární Systém
...

Písmen je málo a zkratek moc...
Občas narazím na zkratku EPS pro Ekvipotenciáln í sběrnici

---------
To jsem také zmateně lezl po místnosti a hledal oddělovací trafo, když v revizi byla poněkud nešťastně použita zkratka IT, která ale neznamenala izolovanou síť, ale informační technologii

A když jsem seděl v komisi u zkoušek podle vyhl. 50, dozvěděl jsem se o skříňce s krytím "aj - pí" 68

Lukáš Rotrekl:
Citace: Pavel Horský  27.05.2020, 06:16

Např. EPS je Elektronický Požární Systém

Nene, Elektrická požární signalizace  ;)
Citace: Jiří Schwarz  27.05.2020, 20:32

To jsem také zmateně lezl po místnosti a hledal oddělovací trafo, když v revizi byla poněkud nešťastně použita zkratka IT, která ale neznamenala izolovanou síť, ale informační technologii

A teď si vem, když máš IT síť pro IT. (Taková klasická veřejná benzinka, teda pokud si realizátor přečte nějakou normu se tomu věnující a uvědomí si, že když UPS jede z baterek tak takovou síť vyrábí. :)

Sorry, jsme trošku OT. (Nikoliv oddělovací transformátor, ale Off Topic) :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana