Hager: Bezpečnost přístrojů tkví v detailech
Karel Herma:
Používat elektrickou energii tak, aby nám sloužila, nikoliv škodila, se snažíme již od nepaměti. K tomu účelu vychází stále více technických norem, abychom do aplikace elektroinstala čních materiálu aktuálně vkládali prvky, které vytvoří zařízení bezpečné provozu. Pojďme se na bezpečnostní prvky podívat. Všimněte si že, u bezšroubového řešení, kdy není klasický šroubový kontakt potřeba, je vždy překryt krytkou. A to jak na přívodu, tak vývodu, kde ale zůstaly měřící body pro zkoušečku ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Milan Hudec:
Jedna z důležitých věcí je bezpečnost, kdy všechny proudy jsou udělané tak, že obsluha se nemůže ani náhodně dotknout živé části, aniž by vědomě chtěla.
Asi by to chtělo opravit.
Jinak souhlas.
Pavel Horský:
Ano, HAGER mám rád.
Pracoval jsem s jejich výrobky, přesvědčil jsem se osobně o jejich kvalitě a tak je rád doporučuji a v projektech je navrhuji.
Marek Laube:
Tady bych měl dotaz na Milana Hudce, jelikož je to takový "do všeho šťoura" ;) a řeší mnoho
věcí hlavně z fyzikálního hlediska.
Zajímalo by mě např. porovnání přístrojů Hager-vypínačů, zásuvek, jističů, RCD apod s
jinými výrobci ohledně proudovodných spojů, kvality kontaktů, kvality provedení, kvality
šroubků nebo bezšroubových spojů z hlediska přechodových odporů atd.
Prostě takové rychlé porovnání nejen z hlediska bezpečnosti, ale i kvality přenosu
el. energie.
Milan Hudec:
Hager je pro mne taktrochu záhadou....
V zásadě jejich výrobkům (běžné moduláry, zásuvky, vypínače, ostatní jsem nepitval) nemám dvakrát co vytknout, v mých "soukromých žebříčcích" stojí hned za etalony, či to jsou v některých případech ony.
Ovšem něco co nedokážu přesně vyjádřit mě na jejich výrobcích chybí, taková ta radost z jízdy......
Tu v Hageru nalézám jen ujejich skvělé bižuterie, typu svorkový blok a pod.
Ovšem berte to coby můj subjektivní názor, navíc porovnávám s tím nejlepším co trh nabízí, pro nešťourala je Hager jistotou, výrobky se budou chovat přesně jak mají a nabídnou to co se od nich očekává.
Ale........
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana