Optimalizovali byste velikost hlavního jističe při zvýšení poplatků?

<< < (3/5) > >>

Peter Lovacký:
Čo tam po mne chlapi, ja PP netvorím, ja som si len dovolil zauvažovať nad možnosťami a ďalším možným technickým vývojom v smartmeroch, a naozaj sa mi nezdá žeby práve moje úvahy mali znervózniť kovaných fachmanov v odbore :)

A že dneska nie sú v elmeroch skratové spúšte to ja samozrejme dobre viem
Lenže dobre viem aj to, že keď požiadavka na taký elmer dakedy v budúcnosti vznikne, tak nebude nijaký problém ich do neho dostať
A  tiež viem že nijaký distribútor sa nás na náš názor pýtať nebude. A to presne tak, jak sa nikoho nepýta ani teraz pri zmenách PP
Nakoniec, šak len o budúcnosti eáut je tu toho v jednej debate požehnane.. takže budúcnosť v odbore chvalabohu ešte zaujíma dosť ľudí

Citace: Viktor Klemon  22.05.2020, 16:00

Ale inak je možné, že štvrťhodinové maximá budú pojmom
aj pre maloodber, počul som aj o účtovaní jalovej dodávky/ odberu ako pri veľkoodbere.
Sieť má ozrutnú réžiu, niekto to musí zaplatiť.
Až poriadny rozmach e-vozidiel urobí tlak na spoplatnenie maxím domácností.

Si myslím, že nové smartmery nabúchané funkciami sa nemontujú bez príčiny aby sa časom nevyužili čo najviac. Jak a čo to ale bude sa dá dneska naozaj len odhadovať

Emanuel Kocián:
Citace: Peter Lovacký  22.05.2020, 21:47

Si myslím, že nové smartmery nabúchané funkciami sa nemontujú bez príčiny aby sa časom nevyužili čo najviac. Jak a čo to ale bude sa dá dneska naozaj len odhadovať

Nové smartmetery se montují, resp. budou montovat, ze dvou důvodů:
1. Chce je EU.
2. Bez nich nepůjde fakturovat skutečné odběry na měsíční bázi - což chce EU.

Jinak pokud se zeptáte jakéhokoliv soudnějšího elektročlověka, tak vám řekne, že jejich nasazování nic světoborného nepřinese. Já jsem téhož názoru. V odborných kruzích sice panuje většinový názor, že je to v zásadě zbytečnost, ale z druhé strany se zase tvrdí, že bez toho nepůjde naplnit budoucí povinnosti dané EU, takže vlastně nic jiného nezbývá.

Milan Hudec:
Citace: Viktor Klemon  22.05.2020, 16:00

Až poriadny rozmach e-vozidiel

Doufejme, že nebude, prozatím se moje prognózy o plošném nerozšíření e-aut, dnes již nějakých 10 let staré plní, a dělá mě to velice dobře.
Ať fanatikům praskne cévka.....
Z tohoto chování spotřebitelů mám radost, bo je vidno, že alespoň v našich končinách zdravý rozum vítězí.

Peter Lovacký:
Citace: Igor Molák  22.05.2020, 10:44

Pokud by přesto mělo dojít k nějakému zvýšení platby za hlavní jistič, zareagovali byste na to nějakou optimalizací odběru za účelem snížení hodnoty hlavního jističe? Nebo byste to nechali být a raději platili více?

Ku otázke:
Dneska je realita taká jak píše pan Hrubý, a to že pomaly v každom RD je 3x25A, a takmer nikto tie cypoviny nerieši. Ale kebyže to skutočne niekto riešiť chcel, tak si jednoducho dá na vstup do HR 3x16, a keď to dlhšie ustojí tak môže začať reálne zvažovať fakt, že asi bude zbytočne predimenzovaný .
Aj tak je už dneska fúra RD kde je v ER 3x25 a v RD 3x20A, ide to bez problémov a 3x5 navyše sa platí úplne zbytočne

Keby ale čisto teoreticky mali dnes títo ľudia prístup napr. k ročnej štatistike svojich štvrťhodinovýc h maxím z ktorých by videli (alebo si dáta nechali preskúmať odborníkom) že na ich konkrétny odber v dome napr. s plynom, uhlím a bez dielne stačí 3x13A bez výpadku aj s rezervou, tak asi by sa asi veci pohli
Ale nemyslím si že na takej službe bude mať dajaký predajca elektriny záujem, táto možnosť na trhovom bojisku spadá pod územný záujem dobyvateľa-odberateľa :)
Komu v takom byte stačí 1x25A a chce platiť 3x25A, ten je dobrý zákazník... :)

Distribútor ten ale skôr použije smartmer pre svoje ciele .... už tu bola debata s návodmi jak vybabrať s blokovaním vt, a myslím že tam by údaje zo smartmera spracované dobrým algoritmom vedeli dosť presne ukázať prstom na podozrivé správanie sa konkrétneho OM

Napadá ma síce ešte viac hlavne budúcich užitočných využití ponúkaných smartmerom, ale keďže som asi sám tak už tu s tým ďalej otravovať nebudem...  ;),  v pohode :)

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  22.05.2020, 23:55

Doufejme, že nebude, prozatím se moje prognózy o plošném nerozšíření e-aut, dnes již nějakých 10 let staré plní, a dělá mě to velice dobře.
Ať fanatikům praskne cévka.....
Z tohoto chování spotřebitelů mám radost, bo je vidno, že alespoň v našich končinách zdravý rozum vítězí.

Milane, vnímám to a cítím naprosto stejně. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana