Existuje pro úřady nějaké potvrzení o instalaci nehořlavého kabelu?

<< < (3/4) > >>

Jakub Drbohlav:
A nechybí vám náhodou vydané prohlášení o montáži PBZ?
Vydává ten, kdo PBZ montuje/instaluje.
Protokl o kontrole provozuschopno sti PBZ vystaví osoba odborně způsobilá v požární ochraně dle zák. 133/1985 po provedení kontroly provozuschopno sti celého zařízení.
Pozor, CentralStop a TotalStop jsou PBZ.

Lukáš Rotrekl:
Myslím, že jste to Jakube trefil.
Teď by mě jen zajímalo, kdo je zodpovědný za funkčnost toho zařízení. Nikdy neměl úřad a ani HZS problém, když jsem toto na elektrická zařízení (NO, CS, TS) podepsal já, s tím, že na toto mám kvalifikaci, jsem vyškolen od výrobce, ......

Citace: Jirka Š. Svejkovský  20.05.2020, 08:46

Jestli je použito nějaké požární řešení (u bytového domu to moc nechápu),  pak to nebude asi jenom kabel. Co protipožární přepážky a prostupy? Protipožární dveře?
Pak budete potřebovat požárního technika, který vám potvrdí správnou montáž jednotlivých prvků.

Stačí aby tam bylo nějaký PBZ napájený z centrálního zdroje (pro bytovku typicky SOK) a už v tom jedeš...

Jakub Drbohlav:
Citace: Lukáš Rotrekl  20.05.2020, 22:56

Myslím, že jste to Jakube trefil.
Teď by mě jen zajímalo, kdo je zodpovědný za funkčnost toho zařízení. Nikdy neměl úřad a ani HZS problém, když jsem toto na elektrická zařízení (NO, CS, TS) podepsal já, s tím, že na toto mám kvalifikaci, jsem vyškolen od výrobce, ......

Ono je to dokonce mírnější :). Jakožto osoba odborně způsobilá v požární ochraně dle zák. 133/1985 ( (dance) ) si dovolím tvrdit, že je třeba rozlišovat PBZ a VYHRAZENÁ PBZ.
"Obyčejná" PBZ může instalovat a servisovat kdokoliv, a to dle projektu a při dodržení další nutné kvalifikace (např. pro el. zařízení). Zde je proškolení výrobce pouze malé bezvýznamné plus :).
Vyhrazená PBZ může instalovat a servisovat pouze osoba výrobcem tohoto zařízení proškolená a to opět dle projektu a při dodržení další nutné kvalifikace.  

Milan Hudec:
Citace: Jakub Drbohlav  21.05.2020, 11:28

Ono je to dokonce mírnější :). Jakožto osoba odborně způsobilá v požární ochraně dle zák. 133/1985 ( (dance) ) si dovolím tvrdit, že je třeba rozlišovat PBZ a VYHRAZENÁ PBZ.
"Obyčejná" PBZ může instalovat a servisovat kdokoliv, a to dle projektu a při dodržení další nutné kvalifikace (např. pro el. zařízení). Zde je proškolení výrobce pouze malé bezvýznamné plus :).
Vyhrazená PBZ může instalovat a servisovat pouze osoba výrobcem tohoto zařízení proškolená a to opět dle projektu a při dodržení další nutné kvalifikace.  

To rozdělení PBZ je uvedeno kde?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Hudec  21.05.2020, 13:08

To rozdělení PBZ je uvedeno kde?

Vyhláška č. 246/2001 Sb. §4

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana