Existuje pro úřady nějaké potvrzení o instalaci nehořlavého kabelu?

(1/4) > >>

Marek Horáček:

Nedávno jsem dokončil bytovku a při kolaudaci mě vyzval úřad k tomu, abych doložil nějaké potvrzení že byl použit neboli instalován nehořlavý kabel Prafladur P-30R pro tlačítko CENTRAL-STOP.

Existuje na toto nějaký formulář?

Vít Rotrekl:
Revizni zprava toto neresi?
Protokol o kontrole PBZ toto neresi?
Minimapne v jednom tomto dokumentu by toto melo byt zmineno, kdyz nic jinyho, tak ze to odpovida PD a myslik ze to by melo SÚ stacit.

Marek Horáček:
Revizní zpráva obsahuje samozřejmě větu, že je vše v pořádku dle ČSN, jenže to je pro Olomoucký úřad nedostačující. Už jsem obvolal 5 projektantů, dva revizáky a nikdo mi ani nechce věřit, že se tohle děje. Dokonce jsem doložil prohlášení o shodě, technické listy výrobce atd atd. A je to málo. Oni zkrátka asi chtějí důkaz že tam ten kabel je (ideálně fotkou). Bohužel jsem toto jedinné nefotil, protože by mě to ani nenapadlo. Takže asi budu muset nastartovat makitu a rozsekat zdivo :-D

Miroslav Revús:
Načo Makitu, nestačilo by im obyčajné čestné prehláseni dodávateľa elektrickej inštalácie?

František Šohajda:
1) Projektová dokumentace -kabel naprojektován
2)Většinou na netu mají prohlášení výrobci (ale i obchody) o výrobích-stačí stáhnout a vytisknout-musí stačit!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana