SERIÁL: Programování pro elektrikáře ...

<< < (4/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Mudra  12.05.2020, 08:59

A baví mě to.

Myslím, že tvorba sw je jedna z těch činností, která se nedá dělat, pokud vás to nebaví. To je možná i odpověď na otázku v titulku vlákna.

Tým Elektrika:
Vychytávky v domovních instalacích s Phoenix Contact
    Zdroj: zde...

Chcete ve své elektrikářské praxi umět také jednoduché programování?

Vít Rotrekl:
Protože mě to bylo nabídnuto, abych se v rámci zaměstnání naučil programovat (TECO),  tak si dovolím k tomuto taky něco říci.
 Dospěl jsem k tomu názoru, že jsem na programování hloupej a ani mě to úplně nebaví. Jsem ke stavu, že chci vědět co ten systém může umět, jak ho naprojektovat a zapojit. Tak aby to mělo nějakou kulturu a nebylo to jen splácané něco.
 Ale programování nechť si užijí programátoři a integrátoři. Já si zůstanu u těch drátů.
A když budu potřebovat něco naprogramovat, tak vím komu zavolat. :)

Jak to říkal jeden programátor: Já taky neumím ty kabely natáhnout a zapojit (asi by uměl),  nemusím umět všechno, ty to nataháš a zapojíš a já to oživím. Vyděláme peníze oba dva.

Tým Elektrika:
PHXC: Programování pro elektrikáře, které zvládne každý #1
    Dnes zazní úvod do problematiky programování. Představí se hardware PLC Logic, programové prostředí a společně vytvoří jednoduchý program pro ovládání čerpadla pro domácí vodárnu. První díl seriálu snadného programování pro elektrikáře. Dobrá příležitost pro všechny, kteří se necítí nebo nechtějí být programátory, chtějí zůstat u svého řemesla, ale chtějí umět něco víc ...

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
    PHXC: Programování pro elektrikáře, které zvládne každý #1

Tým Elektrika:
LIVE PHXC: Programování pro elektrikáře, které zvládne každý #2
    Druhý díl workshopu prozradí, jak si poradit s mikroautomatiz ací závlahového systému a retenční nádrže. V plánu je rozšíření již vytvořeného programu o automatické spouštění závlahy. Řízení retenční nádrže na dešťovou vodu. V předchozí části jsme sledovali úvod do problematiky programování. Byl představen hardware PLC Logic, programové prostředí a společně byl vytvořen jednoduchý program pro ovládání čerpadla pro domácí vodárnu ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana